Bezeleeeee

Probabil trebuia sa ma prind ca ma va pasiona cofetareala cand eram mica. Ca primul lucru pe care am invatat sa il gatesc pe la 9 ani au fost bezelele. Si nici nu am mai invatat sa gatesc altceva pana la 29 πŸ™‚ Si pentru ca imi ies intotdeauna si mereu cu cine vorbesc despre ele se plange ca nu ii ies.

Daca o sa reusesc one day sa ma fac chef patissiere (adica sa am timp sa ma duc la scoala la Paris – not likely any time soon) voi inventa o prajitura cu bezea si caramel. Promit πŸ™‚

Dar sa revenim la bezelele de acasa.

Se bat spuma albushele, intr-un bol uscat si curat si fara urma de galbenush. Se adauga zaharul treptat (50 g pt fiecare albush, do the math), cate o lingura pe rand. Stiu, dureaza, dar conteaza. La final se adauga (daca e cazu) o linguritza cafea macinata (nu ness pliiiz), cacao, coaja de portocala, lamaie, extract vanilie, etc.

Asta e o bezea franceza destul de instabila (probabil de aia ii si zice franceza) si trebuie folosita imediat. Se pune intr-un poche a duille (daca nu aveti instrumentu desi se gaseste mai peste tot, Kitchen Shop par example) puneti bezeaua intr-o punga, taiati un pic un colt si turnati in tava mici guguloaie.

Se pot face si jumbo size, peste care merge si presarat niste alune tocate marunt.

Se pun o ora jumate (sau 2) Β in cuptorul incalzit la 100-120 grade, depinde de cuptorul fiecaruia, intr-o tava cu hartie de copt. Daca se maronesc trebuie mai mic focu. Daca tot nu raman albe, tineti usa cuptorului intredeschisa proptita cu o lingura de lemn.

Ultima realizare au fost bezelele portocalii suparate pentru Hallowe’en pe care le-am si decorat corespunzator.

[nggallery id=12]

1

4 thoughts on “Bezeleeeee

  1. Idei Cusute

    “si mereu cu cine vorbesc despre ele se plange ca nu ii ies.” intre curajosii acestia sunt si eu de ceva vreme. Vreau sa ies din grup πŸ™‚ si sa invat sa fac bezele. abia astept testul cu reteta propusa de tine πŸ™‚ multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *