Homemade, edible gifts

Anul asta de craciun am facut edible home made gifts pentru the foodie kids’ teachers. Cum am ajuns aici….hm

Pai in primul rand ne-au tb multe, si la scoala si la gradi. Apoi am vrut sa fac ceva in care sa se implice si copiii, sa fie facut de ei. Si mai simplu ca astea nu se poate.

Am fost inspirata de mai multe surse. In primul rand de THE domestic godess , Nigella, my guru and insipiration. Ok, stiu ca multi sunt de parere ca e prea teatrala and stuff dar ea m-a transformat din totally-clueless-can’t-boil-an-egg in o crazy-cook-everyday-baking-maniac. In cartea ei de Craciun este un capitol dedicat cadourilor comestibile si homemade (apare acolo doar zaharul de vanilie). A doua inspiratie a fost Paola, teaching chef la Casa Ombuto (unde am fost deja 2 de ori) si ea e mare fan a acestor cadouri si timp de vreo 15 minute ne-a predicat despre ele, including tips.

So, back to my dilema, what to give to 20 teachers, am ajuns la flavoured sugars. Variantele in discutie si teste au fost: cu vanilie, cu scortisoara, cu lamaie, cu portocale, cu lavanda. Vanilia ca e clasica, scortisoara ca e de sezon, lamaie si portocala ca mi s-au aprut usor de facut si levantica ca e foodie. Pentru levantica am sacrificat din stocul de flori de levantica edible dar la test (the foodie man si the best friend) a fost punctat foarte slab, ca cica miroase a sapun. Bhaaaa, degeaba am incercat sa ii conving ca e cool si trendy, nu si nu e nashpa si nasol don’t even think about it. Cel mai bine punctat si apreciat a fost cel de lamaie, perfect pentru ceai.

How it’s made.

Vanilie: in borcanashul cu zahar se pune o pastaie de vanilie, disecata pe lung si scos semintele (folosite in prealabil la altceva).

Scortisoara: just blend niste zahar cu scortisoara macinata, si adaugat pt decor un batz de scortisoara.

Lamaie si portocoala: se taie cu un peeler coaja de pe citrica, cat mai subtire sa nu fie multa parte alba, si se pun pe o o tava cu hartie de copt la uscat in cuptor, la 80-90 grade.

Dupa ce se usuca bine (incredibil ce sauna s-a facut in cuptor) baietii le-au macinat in the big mojar pana s-a facut praf, treaba foarte amuzanta pentru ei.

Se amesteca praful aromat cu zaharul in borcanashul cu pricina. Btw borcanashele sunt de la IKEA.

Apoi le-am capacit cu material decorativ si baietii au scris etichetele. Etichetele si textilele sunt dintr-un frumos set de profil cumparat cu ceva vreme in urma de la Carturesti.

Baietzii au fost foarte mandrii cand le-au dus la scoala 🙂

1

2 thoughts on “Homemade, edible gifts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *