Filip’s cake

Hey si iata ca cel mai mic membru al Foodie Family a implinit 4 ani. Am sarbatorit cu vizionarea filmului “Printesa si broscoiul” – another Disney food related movie :), o vizita la magazinul de jucarii si un tort.

La magazinul de jucarii a primit liber sa isi aleaga ce vrea. Spre amuzamentul meu si marea mirare a vanzatoarei tanarul si-a ales un set de bucatarie 🙂 A zis ca e primul baiat de 4 ani care alege asa ceva, toti vor masinute si/sau roboti. Nu si micul meu foodie.

On to the cake, care conform dorintei sarbatoritului trebuia sa aiba ciocolata neaparat si bombonele deasupra.

Ingrediente pt blaturi:

4 inele de ananas din conserva

75 gr branza philadelphia sau alta crema de branza

200 gr faina

75 gr zahar brun

1 lgtz praf de copt

1/2 lgtz bicarbonat

200 gr unt

40 gr cacao

2 oua

2 lg de Malibu (daca va streseaza ideea aclcoolului, desi nu simte nimic in final, se poate pune si suc de ananas din conserva).

ingrediente

Scoate toate ingredientele din frigider. Cuptorul se incinge la 180C. 2 forme cu fund detasabil se ung cu unt si pe fund se pune un cerc de hartie de copt.

Intr-un mixer (in cazul meu my darling Kitchen Aid processor) se amesteca feliile de ananas cu crema de branza. Se adauga si celelalte ingrediente pana au o consistenta omogena. Se toarna compozitia egal in cele 2 forme si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Istanbul-149

in cuptor

Cand sunt gata s-au desprins usor de pe margine. Nu au crescut foarte mult si pot arata chiar dezamagitor. Se mai lasa 5 minute in forma apoi se scot sa se raceasca.

blatu

cool

In timp ce racesc ne ocupam de glazura.

Ingrediente:

2 albushe

100 gr zahar

4 lg sirop de artar

1/4 lgtz sare

1/4 lgtz cream of tartar

2 lgtz Malibu

bombonele decor/ fulgi de nuca de cocos

ingrediente glazura

Potriviti un bol deasupra unei oale cu apa care fierbe foarte incet. In bol se amesteca albushele, zaharul, siropul, sarea si cream of tartar cu un mixer.

double broiler

Glazura se intareste si se face foarte lucioasa. Dureaza toata operatiunea cam 5 minute. Se ia bolul de pe sursa de caldura si se adauga Malibu.

Montajul final. Intre cele doua blaturi se pune cam o treime din glazura.

icing

icing

icing

Se intinde deasupra si pe parti restul de glazura. Imediat se presara nuca de cocos sau in cazul nostru bombonele tip CIP.

(mentionez ca unghiile verzi se datoreaza filmului cu broscoiul, se asorteaza la shortzul verde…si a fost un caz exceptional)

decorating

Tortul arata foarte frumos cand e gata, dar cel mai mult imi place cand e taiat si se vad straturile de ciocolata…

cut

have your cake and eat it

blow

0

5 thoughts on “Filip’s cake

  1. andreea

    La multi ani, Filip! Monica, vreau sa fiu copilul tau! ziua mea de nastere e luna asta si ador tortul cu ciocolata si bombonele deasupra:)

  2. zotterela

    Pai daca incepe lista cu cei care vor sa aiba tort de ziua lor, hop si eu, sper sa prind locul 2 macar. Deci, Monica, te astept cu tortul la padure 🙂
    pupici si felicitari !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *