Hey si iata ca cel mai mic membru al Foodie Family a implinit 4 ani. Am sarbatorit cu vizionarea filmului “Printesa si broscoiul” – another Disney food related movie :), o vizita la magazinul de jucarii si un tort.
La magazinul de jucarii a primit liber sa isi aleaga ce vrea. Spre amuzamentul meu si marea mirare a vanzatoarei tanarul si-a ales un set de bucatarie 🙂 A zis ca e primul baiat de 4 ani care alege asa ceva, toti vor masinute si/sau roboti. Nu si micul meu foodie.
On to the cake, care conform dorintei sarbatoritului trebuia sa aiba ciocolata neaparat si bombonele deasupra.
Ingrediente pt blaturi:
4 inele de ananas din conserva
75 gr branza philadelphia sau alta crema de branza
200 gr faina
75 gr zahar brun
1 lgtz praf de copt
1/2 lgtz bicarbonat
200 gr unt
40 gr cacao
2 oua
2 lg de Malibu (daca va streseaza ideea aclcoolului, desi nu simte nimic in final, se poate pune si suc de ananas din conserva).
Scoate toate ingredientele din frigider. Cuptorul se incinge la 180C. 2 forme cu fund detasabil se ung cu unt si pe fund se pune un cerc de hartie de copt.
Intr-un mixer (in cazul meu my darling Kitchen Aid processor) se amesteca feliile de ananas cu crema de branza. Se adauga si celelalte ingrediente pana au o consistenta omogena. Se toarna compozitia egal in cele 2 forme si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.
Cand sunt gata s-au desprins usor de pe margine. Nu au crescut foarte mult si pot arata chiar dezamagitor. Se mai lasa 5 minute in forma apoi se scot sa se raceasca.
In timp ce racesc ne ocupam de glazura.
Ingrediente:
2 albushe
100 gr zahar
4 lg sirop de artar
1/4 lgtz sare
1/4 lgtz cream of tartar
2 lgtz Malibu
bombonele decor/ fulgi de nuca de cocos
Potriviti un bol deasupra unei oale cu apa care fierbe foarte incet. In bol se amesteca albushele, zaharul, siropul, sarea si cream of tartar cu un mixer.
Glazura se intareste si se face foarte lucioasa. Dureaza toata operatiunea cam 5 minute. Se ia bolul de pe sursa de caldura si se adauga Malibu.
Montajul final. Intre cele doua blaturi se pune cam o treime din glazura.
Se intinde deasupra si pe parti restul de glazura. Imediat se presara nuca de cocos sau in cazul nostru bombonele tip CIP.
(mentionez ca unghiile verzi se datoreaza filmului cu broscoiul, se asorteaza la shortzul verde…si a fost un caz exceptional)
Tortul arata foarte frumos cand e gata, dar cel mai mult imi place cand e taiat si se vad straturile de ciocolata…
La Multi Ani! Sa fiti cu totii sanatosi si fericiti!
La multi ani, Filip! Monica, vreau sa fiu copilul tau! ziua mea de nastere e luna asta si ador tortul cu ciocolata si bombonele deasupra:)
Se rezolva! One cake coming up.
La multi ani! Sa traiti cu totii, sa fiti sanatosi!
Pai daca incepe lista cu cei care vor sa aiba tort de ziua lor, hop si eu, sper sa prind locul 2 macar. Deci, Monica, te astept cu tortul la padure 🙂
pupici si felicitari !