Chef de 3 stele in Bucuresti?

Ei da, este un zvon, dar un zvon care poate deveni realitate.

Azi am participat la o prezentare / conferinta de presa ( nu mi-e foarte clar ce a fost) a lui Juan Amador care prospecteaza piata in vederea deschiderii unui restaurant in Bucuresti. Cine este Juan Amador? Este un chef german de origine spaniola, cu 3 stele Michelin pe umar si un restaurant pe masura in Langen la sud de Frankfurt. Si conform ultimul clasament S.Pellegrino (cei care au zis ca Noma e primu) este fix pe locul 100 in lume. Mentorul lui este Adria, na, tot de origine spaniola si asta se vede.

Si dupa prezentarea de azi am aflat ca bate si cerceteaza partea asta de Europa (Sofia, Budapesta, Istanbul, Moscova si Bucuresti) cu gandul sa deschida un restaurant pe acelasi profil (meniu degustation only), in care va aduce un chef si chef patiser strainez si va pregati si staff local. Cand si cum si unde va avea loc (daca) fericitul eveniment mai avem de asteptat. Desi l-am intrebat foarte direct cand se va hotari, mi-a zis ca e supriza, nu spune nimk.

Pana atunci, va las cu imagini ale creatiei lui Juan Amador. Si personal, sper ca se va hotari la Bucuresti. De rau nu poate sa fie.

3 stele in Bucuresti? We can only hope.

[nggallery id=18]

0

7 thoughts on “Chef de 3 stele in Bucuresti?

  1. Cristi

    Pana la 3 stele mai e mult de tot in Romania, ca prima oara va fi o stea, apoi a doua, apoi a treia :).
    Dar chiar mi-as dori sa aiba cineva curajul sa faca o investitie de Michelin – momentan cam riscanta.

  2. Monica Post author

    ei si prima stea ar fi o maaaare realizare 🙂 dar simplu fapt ca un chef cu 3 se gandeste sa deschida in Bucuresti…e mai mult decat m-as fi asteptat

  3. Florin

    daca suntem la concurenta cu Istanbulul, tough luck, acolo sunt 10 milioane de locuitori, probabil inca pe atatia turisti anual, plus multa, multa lume buna (chiar si daca o iei procentual). anyway, asa cum zice si Cristi, nu e suficient sa deschida restaurantul un chef cu stele in alta parte, ci se face o evaluare din nou pentru noul loc, asta daca au drum inspectorii aia incognito prin Romania in februarie :))

  4. Monica Post author

    am vazut si eu comunicatu 🙂 si voi nu ati crezut… ma rog locatia nu prea ma inspira, ma asteptam la ceva mai modern, dar sa vedem ce iese; sa notam deci 12 aprilie in agendele foodie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *