Bacania Rod [giveaway]

Va amintiti cum am povestit de reintalnirea mea cu Laura, fosta colega din scoala generala, la Food Bloggers Conference. Ei bine am reusit in sfarsit sa ajung sa o vizitez la Bacania Rod, locul foodie minunat pe care l-a deschis impreuna cu sotul ei in toamna anului trecut.

Dupa ce am depanat noi povesti din copilarie si despre copiii nostri (and if this does not sound strange to you than you are not old enough 🙂 ), Laura mi-a povestit cum a aparut bacania ei si povestea din fiecare borcan de pe rafturile minimaliste.

Laura este foodie all the way: pasionata de mancarea buna, cu weekenduri petrecute alaturi de familie si prieteni in jurul mesei, cauta mereu ingrediente naturale si produse preparate traditional…nu va suna a foodie? Mie da 🙂 In plus si semanam, cat timp am stat la bacanie un client ne-a intrebat daca suntem surori 🙂 Surori foodie!

IMG_0211

Laura a tot cautat produse naturale si traditonale dar nu a gasit ceea ce isi dorea, asa ca s-a gandit sa le produca si sa le comercializeze chiar ea. Dupa luni de cercetari au gasit in Valcea niste oameni gospodari, care cresc legume si fructe pe care le prepara cu metode traditionale, in ceaun de fonta la foc de lemne, numai in lunile mai-octombrie cand se culeg. Daca mai au nevoie de legume iau de la gospodariile invecinate, niciodata din piata sau comert. Retele sunt atent supervizate de Laura, produsul nu ajunge in borcan decat dupa ce este exact asa trebuie.

IMG_0216

Pe langa conservele produse in Valcea, in Bacania Rod mai gasesti si branzeturi si mezeluri naturale din Bucovina, Harghita si Covasna. Si acestea au fost atent selectionate de Laura, a vizitat targuri si fabrici, a cautat si vorbit cu producatori directi, a degustat pana a gasit ceea ce isi dorea pentru bacania ei. Si in completarea acestor produse minunate, o selectie frumoasa de vinuri romanesti, alese de sotul ei.

IMG_0213

IMG_0217

Imi place mult stilul minimalist al Bacaniei Rod, arata asa cum visez eu la o camara…Dar cel mai mult imi place cum arata borcanele si sticlele. Toate au acelasi fel de eticheta, difera doar denumirea, iar pe capac gasesti eticheta cu ingrediente. Astfel o mare parte din borcan nu e acoperit si poti sa vezi exact ce e inauntru. Iar pe eticheta este scris clar anul de productie, in caz ca vreti sa va faceti o colectie si sa stiti din ce an este borcanul.

IMG_0210

Am plecat acasa cu o gramada de borcane si pot sa spun urmatoarele. Salata de iarna e ceva ce nu se poate descrie in cuvinte. Adica am mancat tot borcanul in one sitting, cam in 5 minute. E umami curat, nu te poti opri, jur.  O soarta oarecum identica a avut si dulceata de nuci verzi… Victima urmatoare a fost zacusca, despre care foodie man a zis ca doar mama lui face una mai buna, si pana sa ajunga la concluzia asta a disparut si borcanul de zacusca. Secretul la zacusca este ca are putin ulei, urasc zacusca peste care balteste ulei. In plus are gustul de afumat de la focul de lemne. Iar foodie kids au baut direct din sticla ketchup 🙂

IMG_0212

In concluzie, cand ajungeti in zona Amzei, fix langa M60 gasiti Bacania Rod. Intrati si luati o salata de iarna, repede pana nu se termina…altfel va trebui sa asteptati pana la anul. Si o dulceata de nuci verzi de care nu face nimeni acasa.

IMG_0221

Daca totusi nu aveti drum prin Amzei dar v-am facut pofta va ofer sansa sa castigati trei borcane cu bunatati de la Bacania Rod. Pentru asta trebuie sa faceti urmatoarele:

1. Dati un like pe pagina Bacania Rod.

2. Scrieti un comentariu aici cu ce produs de la Bacania Rod va tenteaza cel mai mult (gasiti pe pagina lor de FB informatii despre produse) pana miercuri 18 februarie.

3. O sa aleg cu ajutorul lui Random un castigator norocos care va fi anuntat joi 19 februarie, castigator care va primi cele 3 borcane de mai jos.

bacaniaRodgiveaway

Succes!

Later edit: Multumesc tuturor pentru participare! Premiul pleaca spre Adyna. Felicitari 🙂

0

28 thoughts on “Bacania Rod [giveaway]

  1. MihaelaS

    OMG, ce mi-au vazut ochii pe contul de FB al Bacaniei ROD! Cum m-as putea opri la un singur produs pe care as vrea sa-l incerc?! Imi doresc tare mult sa gust din ardeii copti, sunt preferatii mei si sunt convinsa ca nu inoata in zaharina, cum cei din supermarket. Apoi, as mai vrea sa incerc pasta de rosii cu ardei, pe o painica de la ei de acolo, dar si zacusta pe care ai laudat-o. Si ce coincidenta! Dulceata de gutui e singura dulceata care imi place cu adevarat. Fie ca energile pozitive ale universului sa tina cu mine, imi doresc mult premiul! Inimioara 🙂

  2. Marius Cosmin Popescu

    Bacania este o idee excelenta si arata pe masura. Cu prima ocazie voi incerca zacusca si apoi ketchup-ul pe un burger homemade.

  3. Tea

    Eu imi aleg cel mai simplu produs, sucul de rosii pe care eu il ador intins pe painea “batuta” de cartofi. Soacra-mea ii pune si un pic de miere si numai bine merge balsamul. Nu mai am nevoie de nimic for an awesome snack. Sper sa fie cu inspiratie 🙂

    Hai ca vin si eu pe la Rod, tot imi propun de luni de zile.. <3

  4. Raluca B

    Pacat ca nu am cum sa ajung la bacanie, acum imi ploua in gura… Dar poate am noroc sa castig si sa degust din acele bunatati; foarte mult ma tenteaza salata de iarna, magiunul de prune si dulceata de mure!!

  5. Adyna_RADU

    Cel mai mult ma tenteaza zacusca de vinete pentru ca niciodata nu reusesc sa o fac foarte buna, iar pana acum nu am gasit pe piata o zacusca despre care sa pot spune ca imi place mult.

  6. Alina

    Am ajuns din intamplare acolo saptamana trecuta.Cand am vazut toate acele bunatati nu stiam la ce sa ma opresc!Arata ca si camara bunicii cand eram eu mica si scormoneam dupa dulceata de capsuni! Fantastic!

  7. diana udrea

    Mie imi place salata de iarna. Este asa de usoara, sosul de mustar se potriveste perfect! Tot ce am gustat de la ei este minunat! Felicitari, Laura!!

  8. ioana irina

    vai, e asa de greeeeeu. daca trebuie sa ma limitez la cateva, as zice ardei copt, zacusa, branza de burduf si dulceata de nuci 🙂

  9. Miruna

    Multumesc pentru post-ul despre Bacania Rod! Nu stiam de ei pana acum 😀

    As vrea sa incerc borcanul de Mere coapte pentru o placinta ca la mamaie.

  10. Constantinescu Laura

    As incerca ketchup-ul lor, in primul rand. Sunt convinsa ca nu are zahar sau alte adaosuri. Apoi, as mai incerca zacusca si ardeii copti. Si, nu in ultimul rand, recunosc ca-mi place si tocatorul de lemn cu firma ROD. 😀

  11. Monica Post author

    Multumesc tuturor pentru participare! Ma bucur ca v-au placut asa mult produsele de la Bacania Rod. Premiul pleaca spre Adyna, felicitari! Astept mesajul tau ca sa iti expediez produsele.

  12. Laura

    Tuturor prietenilor Foodie: multumesc pentru curiozitate, incredere si sustinere! Va astept cu drag la bacanie.
    Adynei: felicitari! Sa le savurezi cu placere si daca (nu) vrei, sa (nu) le imparti cu altii 🙂
    And to our lovely host, raspunzatoare de tot ceea ce s-a spus mai sus, a big and warm hug for being so inspiring! 🙂

  13. Tiberiu Cazacioc

    In cercetarile mele de piata am gasit si eu Bacania ROD. Ieri 29 martie 2015, dand o tura prin zona Mendeleev sa vad noutati creative in materie de restauratie, branding, etc. Nu am dubii in ce priveste produsele de la Bacania ROD, calitatea si gustul lor. Insa in acest moment piata este saturata ca diversitate (gen zacusca, dulceturi, siropuri, sucuri). Produsele nu sunt diferite ca sortimentatie, asta este clar.

    Este normal ca miscarea pe care am inceput-o unii dintre noi in 2007 sa se manifesta azi si prin munca celor ce opereaza ROD.

    Ceea ce diferentiaza produsele este SINCERITATEA comunicarii cu consumatorul, asta face o diferenta enorma. Fara briz-briz-uri, doar o linie de comunicare textuala, o paleta consonanta. Asta este genial. Apoi toata linia creativa din setul de design al magazinului.

    Desi si aici ar putea fi un pericol. Seamana cu stilul M60.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *