CE INSEAMNA FOODIE 101

Sunt mandra ca sunt o foodie, chair daca este un F-word J Foodie este mai mult decat gourmet, cuvant care era la moda prin secolul trecut. Dar ce inseamna de fapt foodie?

  • Trebuie sa iti placa sa mananci, dar fara a fi lacom, sa fii selectiv (daca nu e bun, mai bine nu mananc). Nu toti foodie sunt si bucatari dar cam acolo ajung pana la urma
  • Cumparatul de mancare nu e o corvoada (decat daca ajungi in Carefour in seara de ajun…dar nu ai cum ca un foodie e organizat), vederea unei piete bine aprovizionate te face sa opresti si sa iti parasesti locul bine pastrat in coada din trafic, ai rafturi pline cu carti de gatit, si multe gadgeturi prin sertare.
  • Nu refuzi nicioadata sa vezi meniul de desert,”doar o cafea” la sfarsitul mesei nu o sa auzi de la un foodie. Mereu planifici mesele (eu fac lista cu meniul pe o saptamana inainte), vorbesti  despre mancare, te gandesti la mancare.
  • Esti mereu la curent cu noutatile, ce carti sau reviste au aparut, vizitezi targurile si expozitiile de profil, anticipezi si te pregatesti pentru o seara la un restaurant unde ai facut rezervare acum o luna ca pentru un mare eveniment
  • Iti planifici vacantele in functie de mancare, specific local, calitate, provenienta, oferta bogata.
0

3 thoughts on “CE INSEAMNA FOODIE 101

  1. claudia

    Pai daca e vorba de asa esti un adevarat foodie…ca numai un foodie poate sa manance inghetata pe trotuarele Londrei la 3 grade Celsius doar ca …”arata asa de bineee”!

  2. Alex-The foodie consumer

    E clar, nu sunt un foodie.
    Dar sunt un foodie lover, sau mai precis un admirator dar si un beneficiar al muncii adevaratilor foodie. Sotia mea este un foodie in devenire si o regasesc in mare parte in enumerarea calitatilor specifice.

    Pot spune insa ca ma bucur sa exploatez rezultatele oricarui foodie veritabil.
    Asta ma face un foodie consumer ?
    Daca da, tocmai mi-am descoperit semnatura pe acest blog.

  3. Silvia

    Sincer, este prima data cand aud de termenul -“foodie”. Deja voi sti cum sa-mi numesc prietenii cu astfel de pasiuni, pe langa care e o adevarata placere sa stai cand gatesc, nu mai zic sa mananci! Sau…altfel zis cand se bucura ochiul de ce vede, iar papilele gustative sunt intr-o adevarata euforie!
    Ma bucur ca sunt astfel de persoane care impartasesc experientele si parerile cu ceilalti, si mai ales cand au ce spune si stiu cum sa spuna.
    Daca ar avea toata lumea o pasiune si ar pune tot atata suflet in ea..cred ca ar mai uita de probleme zilnice si ar fi macar cu un gram mai fericiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *