Concurs dulce (si un teaser)

Zaharul nu face bine la sanatate. Da, stiu, breaking news ce sa zic, dar in ultima vreme ma preocupa serios treaba asta, mai ales cand vine vorba de foodie kids care ar face baie in ketchup si nu concep mic dejun fara cereale (sa moara ca in Sarea in bucate ala de le-a inventat…). E al naibii de greu totusi sa ii conving, si sa fim seriosi, chiar si mie imi este greu uneori…adica fara clatite si briose si inghetata…greu rau.

Totusi realitatea asta e, zaharul iz the evil, si macar sa inceracam fara. Uite, Andie face asta de 3 saptamani si n-a murit nezaharisita, o iau eu la intrebari diseara…dar hai ca pot si eu. Macar o perioada, macar un pic.

Si cum cold turkey nu pot din prima, am zis sa incep prin a inlocui otrava alba cu ceva natural si mai sanatos. Si tot cautand cu ce sa inlocuim drogul am dat peste niste chestii minunate, care mi-au promis libertatea dulce de care aveam nevoie.

sweetfreedom

Sweet Freedom este un extract 100% din fructe, fara nasty stuff, nu afecteaza nivelul glicemiei si poate inlocui cu succes zaharul in orice reteta. Este atat de bun (nu are deloc un gust sintetic cum se mai intampla la alti inlocuitori) ca a luat si premiul Great Taste in Marea Britanie.

Sunt convinsa ca v-a suna bine asa ca iata, va ofer sansa sa le castigati si voi ca sa va bucurati de ele. Cum se poate intampla asta? Simplu, facem asa:

1. Comentati voi aici ce credeti voi despre zahar, daca si cum ar trebui sa il mai evitam (macar din cand in cand, dar nu va lansati in polemici ca nu de asta ne intalnim aici)

2. Trimiteti o reteta, o idee de reteta, sau alta idee de inlocuire a zaharului cu acest minunat sirop la adresa monica@foodiefamily.ro pana pe 31 mai

3. Luni 2 iunie o sa alegem cea mai cea idee care merita sa primeasca cele 3 siropuri magice. Yummy 🙂

Let the SWEET GAMES begin!

Asaaaa, acum nu va speriati ca nu vor mai fi retete de dulciuri aici la Foodie Family pentru ca asta nu se poate intampla, asa ca celor pasionati de dulce le spun sa stea linistiti, cake is coming soon.

Dar celor care vor sa o ia pe calea fara zahar, mai sanatoasa (macar 80% din timp) le spun ca in curand Foodie Family va avea o sora mai virtuoasa…unde vor fi numai retete pentru cei preocupati de sport si sanatate, dar si foodie in acelasi timp. Gata, am zis suficient, va anunt cand se naste 🙂

LATER EDIT:

Multumesc tuturor pentru participare 🙂 Castigatoarea este Dinu Maria Otilia, felicitari!!! Astept mail cu datele de contact.

 

0

9 thoughts on “Concurs dulce (si un teaser)

  1. Andreea

    Si eu duc o lupta cu zaharul rafinat si cand inving eu, cand invinge el. Am reusit de cateva ori sa nu mananc deloc cam o saptamana – doua, insa mereu apare cate ceva, cel mai des o inghetata, in fata careia cedez. De asta am inceput sa fac inghetata acasa, de obicei indulcita cu banane. Pana la urma sunt constienta ca n-o sa pot renunta 100% la zahar, insa stiu sigur ca macar in anumite retete, il putem inlocui fara probleme cu alternative mai sanatoase. Abia astept si varianta healthier foodie sister!

  2. Doina Ana Butman

    Consumul de zahar (din alimente) afecteaza foarte mult greutatea corporala, o stie toata lumea! Cu toate acestea, oamenii consuma…enorm zahar. De aici, a si aparut nevoia de un indulcitor natural si sigur, cu un gust bun si care, nu genereaza alte probleme medicale. Iar, acest indulcitor este xylitolul – o alegere sanatoasa pentru diabetici, dar, nu numai! Datorita faptului, ca nu necesita cresterea insulinei, xylitolul este utilizat in Germania, Elvetia, Rusia si Japonia, ca indulcitorul preferat pentru dietele diabeticilor, inca, din anii 1960.
    Xylitolul este un carbohidrat obtinut, in mod natural, ce se regaseste in fibrele legumelor si fructelor. Este produs, in mod natural, si de corpul uman (un adult producand pina la 15 grame de xylitol in timpul metabolismului zilnic).
    Xylitolul pur este o substanta alba, cristalina, care arata si are acelasi gust ca zaharul.
    El este absorbit, incet, si utilizat, doar, partial, de catre corpul uman; din aceasta cauza, rezulta mai putine calorii, respectiv 2.4 calorii pe gram sau 40% mai putine calorii decat in cazul altor carbohidrati.
    Xylitolul are o lunga istorie, incepind cu anii 1800. Descoperit, simultan, de oamenii de stiinta din Germania si Franta (care au creat, initial, un sirop de xylitol), el nu a fost comercializat, decat, dupa cel de-al II-lea razboi mondial, datorita unui deficit de zahar, in Finlanda. Devenind tot mai popular, oamenii de stiinta l-au studiat si au descoperit, ca este metabolizat in sange, fara sa afecteze nivelul insulinei.
    Desi, xylitolul este la fel de dulce, ca obisnuitul zahar de masa (zaharoza), are cu 40% mai putine calorii si 75% mai putini carbohidrati.
    El este, incet, absorbit si metabolizat, rezultand o foarte slaba modificare a insulinei.

  3. dinu maria otilia

    Zaharul ar trebuii folosit foarte rar si doar ca si condiment,asa cum folosim piperul,sarea…etc.In cantitati foarte mici,sa accentuiese putin gustul si nu sa indulceasca puternic.Cum pe zi ce trece devenim tot mai mari consumatori de dulce,poate uneori mai mult dulce decat sarat…. e bine sa il inlocuim cu ceva mai sanatos si care sa se dizolve complet in organism.In afara de faptul ca zaharul oate provoca atat de multe problrme ,el nu se dizolva complet si ramane in particule mici,care odata ajunse in sange…zgarie vasele de sange,ori asta nu e chiar bine.

  4. Diana Uricu

    Eu am renuntat demult la zahar, mai exact acum 4 luni cand am început dieta dukan… si chiar nu simt nevoia de zahar, folosesc indulcitor si lichid si pastile!

  5. Cristina

    La dulciuri nu pot renunta! Nu pentru ca nu as vrea eu, dar copilul si sotul sunt principalii consumatori, apoi musafirii (si nu sunt cei de week-end, ci aceia care vin aproape zilnic) ce trec special pentru “ceva bun”.
    Am reusit sa inlocuiesc zaharul de cateva ori cu sirop de orez. Este minunat, dar nu pot pregati tot ce-mi trece prin cap cu el.

  6. lucy

    Buna, eu inlocuiesc zaharul cu miere de albine, pudra de stevi,stevia lichid sau sirop de artar pe cat de mult pot mai ales pentru copil.

  7. Monica Post author

    Multumesc tuturor pentru idei si ma bucur ca suntem mai multi care ne straduim sa “scapam” de zaharul rafinat.

  8. dinu maria otilia

    WOWWW ,WOWWWW multumesc din suflet.De aceste bunatati o sa se bucure piticul meu devorator de dulciuri ca toti copiii ,insa in mod sanatos si FARA ZAHAR!!!! YUPYYY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *