Cu si despre rosii

Cele mai bune rosii sunt cele care cresc la soare, culese cand sunt coapte si nedpozitate prin frigidere, rosii adevarate si care sunt foarte foarte foarte diferite de specia de rosie de supermarket fara gust sau aroma.

Foodie man este de-a dreptul obsedat de rosii, sa fie perfecte. Ma plimb prin piete si incerc o multime de rosii pana dau de cele mai bune, aromate si zemoase care merita sa le duc acasa. Mie imi plac rosiile mai altfel, de forme si culori diferite, care sunt gustoase dar si fotogenice.

Saptamana asta, amandoi am fost fericiti cand am primit diferite soiuri de rosii de la Tomatina spre incercare si degustare. Rosii mici si mari, rotunde si tuguiate, rosii sau grena inchis…

tomatina

Preferatele noastre au fost Red Grape, cele mai dulci si aromate. Dar si celelalte soiuri au fost bune: Gardener’s Delight, Violet Jasper, Principe Borghese, Roma, Siriana, Black Russian.

Loviti de abundenta de rosii am vrut sa le folosim in cat mai multe feluri, sa le savuram in mai mult decat o salata. Am vrut sa recreez colectia de mai jos, dupa o fotografie vazuta intr-o revista acum cativa ani…asa mult mi-a placut ca am tinut-o minte tot acest timp: supa rece de rosii, minitarte cu rosii si branza gruyere, salata. Ce a iesit vedeti mai jos 🙂

ideirosii

Tot acest tomato happiness vi se poate intampla oricand, comandand rosii (dar si alte legume) de la Tomatina.

0

2 thoughts on “Cu si despre rosii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *