Cultural Celebration Day 2012 – Scoala Little London

Dupa ce am serbat serbarea culturala la gradi, a urmat si varianta de la scoala. Cultural Celebration Day, este un eveniment in cadrul caruia profesori, copii, parinti, bunici, prieteni etc. cunosc impreuna obiceiuri si traditii ale tarii noastre si ale altor tari in cadrul unei mega petreceri. Copiii isi fac costume (sau aduc de acasa), prezinta dansuri si cantecele traditionale, parintii organizeaza standuri cu imbracaminte si tot felul de obiecte reprezentative. Dar evident ca cel mai mare succes o are mancarea :)

Clasa lui foodie kid a organizat anul asta standul Chinei, si au fost prezenti un maestru de tai chi cu o demonstratie foarte frumosa, un maseur specializat pe apasari chinezesti pentru mamici obosite, un profesor de chineza care a scris numele copiilor in caractere chinezesti (de mare succes a fost chestia asta), o expozitie de obiecte specifice si desigur mancare chinezeasca.

Eu am facut evident ceva de mancare. Nu m-am apucat de pachetele de primavara, furnici in copac sau alte orezuri ci m-am hotarat sa fac niste cupcakes chinezesti. Am analizat diverse variante de decor, aflata inca sub influenta unui episod de Cupcakes Wars chiar cu tema chinezeasca. Pana la urma am decis sa le decorez cu niste caractere chinezesti, si am cercetat frenetic pe google ce sa scriu…trebuia sa pictez vreo 90 si chineza asta nu e tocmai usoara cu un creion dar cu tub cu ciocolata topita… Pana la urma am scris China, sau cel putin sper ca asta a iesit. Nu m-a corectat nici un chinez, si erau cativa prezenti.

Au mai fost prezente si standurile Romaniei (evident) cu cele mai bune sarmale si cozonaci

Frantei (cu very lovely foodie treats from Oliviers&Co)

Regatul Unit (cu o frumoasa demonstratie de dans irlandez oferita de Steysha School )

Thailanda (cu o supa Tom Yum iute si buna si cele mai gustaose si aratoase torturi made by Tort Design)

Grecia (si ei cu o reprezentatie de dansuri grecesti)

Turcia (stand la care am recidivat cu niste baclavale 🙂 foarte bune)

Mexic (cu un succes rasunator datorita acestei masini…:) si pinatei pline cu bomboane)

A fost o zi foarte frumoasa, in care parinti si copii s-au simtit bine si au cunoscut o mica parte din alte culturi. Abia astept serbarea de la anul.

 

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *