Dulce Romanie – Provocarea lunii Decembrie

Dupa cum ati tot vazut, de ceva vreme particip la provocarea lunii din cadrul proiectului Dulce Romanie lansata de Mihaela mai bine de acum 2 ani. Proiectul asta se adreseaza oricui iubeste gatitul si mai ales gatitul de dulciuri, pe o tema data.

Pana acum provocarea asta a facut un tur de forta prin blogosfera dupa cum urmeaza:

Octombrie 2010 – initiatoarea provocarii, Mihaela, cu blogul ei, De prin lume adunate… cu dovleac

Noiembrie 2010 – Furnicuta Boscodina cu nuci si usturoi

Decembrie 2010 – Alison’s Trials cu peste si fructe de mare

Ianuarie 2011 – Ciocolata si piper cu rucola sau/si ciuperci

Februarie 2011 – Dulciuri fel de fel cu ciocolata

Martie 2011 – Bucataria Furnicutilor cu vin si cafea

Aprilie 2011 – Bucate pe alese cu miere si/sau miel

Mai 2011 – Explora Cuisine cu sparanghel sau dulce de leche

Iunie 2011 – Dulcegarii Culinare cu menta si cirese

Iulie 2011 – Retete fel de fel cu fructe de padure si busuioc

August 2011 – Papa bun cu pui si/sau prune

Septembrie 2011 – Betty’s Kitchen cu vinete si pere

Octombrie 2011 – Dulce Romanie implineste un an! My Fancy Cake lanseaza provocarea cu Ziua Recoltei prin Cupcakes

Noiembrie 2011 – Xandrinne si ale ei ispravi culinare cu mere si hrean

Decembrie 2011 – Cooking with my soul cu ghimbir si prajiturele de Craciun

Ianuarie 2012 – Mitinita cu detox prin citrice (sau nu)

Februarie 2012 – Caietul cu retete cu retete de dragoste si drojdie

Martie 2012 – Arome si culori cu paste si frisca

Aprilie 2012 – Blog de sotie fericita cu mac si cu gandul la Paste

Mai 2012 – Toata ziua in bucatarie cu spanac

Iunie 2012 – Andie’s Veggies cu caramel

Iulie 2012 –  Simplu si Bun cu zmeura, branza de capra si vanilie (min 2 din 3)

August 2012 – Kiss The Cook cu levantica

Septembrie 2012 – All Day Cooking cu piersici

Octombrie 2012 – Placeri simple cu cea mai buna reteta din repertoriul personal

Noiembrie 2012 – din nou Mihaela de la De prin lume adunate cu o tema tricolora, mai precis Rosu Galben si Albastru.

Ei si acum e randul meu sa va dau ingredientul provocarii lunare. Cred ca ghiciti ca nu m-am gandit prea mult cand am ales sa fie ceva cu BEZEA. Adica chiar am avut emotii cand am luat lista cu fostele ingrediente la rand sa vad daca a mai fost bezea. Dar being my lucky self nu a mai fost, asa ca acum e momentul (chiar foarte festiv as zice) sa facem ceva cu bezea: bezele, pavlova, macarons, glazuri si ce va mai trece prin cap care sa aiba la baza combinatia de albush+zahar.

Va doresc multa bafta la bezelit şi aştept retetele voastre pana pe 27 decembrie pe adresa de mail monica@foodiefamily.ro. Scrieti in mail numele vostru şi al site-ului/ blogului pe care îl deţineţi, o poză cu preparatul final, denumirea acestuia si link-ul către postare/ postări. Dacă nu aveţi un blog, atunci vă rog să îmi trimiteţi pe mail numele vostru, reţeta si o poza cu preparatul final. Parada va fi prezentata pe 28 decembrie, asa ca vom fi o super sursa de inspiratie pentru last minute ideas cu deserturi de revelion.

Spor la bezelit, la pozat si in toate celelalte care va aglomereaza luna asta!

Christmas pavlova foodie family

0

11 thoughts on “Dulce Romanie – Provocarea lunii Decembrie

  1. lulu

    Dulce si frumoasa provocare;nu am participat niciodata chiar daca am primit invitatii dar acum am prins curaj;ma primiti??

  2. pansy

    Nu sunt eu prea mare fan bezele, dar asta ar fi fost o tema buna pentru ianuarie,cand raman multe albusuri .Poate incerc si eu ceva dupa Craciun.

  3. ileana

    Uff , am vazut prea tarziu provocarea .Am un tort de bezea pe care il fac de pe vremea cand cuptorul nu mergea decat la flacara f mica . Si acum daca ma intalnesc cu fosti prieteni de atunci sunt intrebata …mai faci tortul tau de bezea :))

  4. Pingback: Macarons cu scortisoara de Craciun -Cooking with my soul

  5. Pingback: Ciocolatǎ caldǎ cu cardamom şi bezea – Mansarda cu bunătăți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *