Eat the foodie year – Iunie

Luna iunie a inceput incendiar pentru noi. La propriu. Chiar pe 1 iunie cand a trecut o furtuna peste oras, un fulger ne-a nimerit acoperisul care a luat foc si…toata luna iunie a fost numai vizite pe la pompieri dupa hartii, la asigurari la lasat hartii si pe langa casa la pazit santier si reconstructie. Mai putina inspiratie la gatit si mai putin chef de sarbatorit dar cate ceva tot am facut sau macar am mancat prin oras cu un scop precis.

Ce am serbat in luna iunie (totusi).

1 iunie – Hazelnut Cake Day

Nu am gatit tort cu alune de padure in ziua asta, dar las aici o poza cu Torta Caprese cumparata in Capri anul trecut cand navigam pe coasta amalfitana. Este o prajitura clasica cu ciocolata si alune, fara faina, si care ne-a placut foarte mult. Am facut-o si acasa si a fost winner de fiecare data.

2 iunie – Rotisserie Chicken Day

A doua zi dupa dezastru am fugit de acasa la un picnic cu foodie dog. Am luat pui la rotisor de la Rotiseria Galli de care auzisem de ceva vreme dar nu am ajuns. Acum s-a potrivit la fix, asa ca mi-am luat jumatate de pui si cartofi pe care i-am impartit pe o patura la umbra cu Twix. A fost instant mai bine.

3 iunie – Egg Day

Aaa, ce ne-am face fara oua. De gaina vreau sa zic, ca cele de reptila, de peste sau de ciocolata nu intra in discutie azi. Oul este un aliment atat de versatil, bogat in proteine si cu putine calorii daca le numarati. Poate fi fiert (moale sau tare), prajit, posat, copt si omleta. Si fara oua e mai greu la prajituri. Pentru ziua asta insa am facut ceva cu ou pentru prima oara.

Pe cloudy egg il vazusem pe instagram de ceva vreme, dar am asteptat ocazia asta sa il fac. E foarte usor de facut si e pacat sa nu incercati. Se separa oul, albusul se bate spuma cu putina sare, se pune la cuptor gen pavlova pe o tava cu hartie de copt la 200 C cam 5 minute, apoi se scoate si se adauga si galbenusul. Se mai lasa as la cuptor cam 3 minute. Si asta a fost tot.

5 iunie – Ketchup Day

Ketchup a fost la origini un sos de ansoa, numele vine din indoneziana kecap ikan (sos de peste si soia), dar englezii si americanii considerandu-l prea sarat l-au tot modificat si a fost pe rand sos de ciuperci, de nuci ca sa ajunga in cele din urma sos de rosii  “tomato ketchup” si azi pentru noi nu exista alt fel de ketchup.

Cel mai iubit dintre condimente pentru foodie kids este ketchup. Si pentru ca nu orice ketchup testul am cautat ceva pana am gasit cel mai bun ketchup pentru food truck-ul nostru, teste la care foodie kids au avut un cuvant important de spus. Asa ca de cate ori veniti la Za German puteti fi siguri ca al nostru ketchup din Germania a trecut de niste teste serioase din partea unor mari cunoscatori.

7 iunie – Chocolate Iceacream Day

Singurul lucru care imi place sa iau de mancare din mall este inghetata de la Emilia Cremeria. Si tot de acolo iau cornete pentru inghetata pe care o fac acasa. Ziua inghetatei de ciocolata nu o puteam aniversa deci in alta parte.

9 iunie –  Rhubarb and Strawberry Cake Day

Combinatia asta imi este foarte draga si o pun in orice nimeresc cat timp sunt in sezon cele doua ingrediente. Mi se par facute una pentru alta.

11 iunie – Corn on the cob Day

Mult prea mult porumb ajunge sirop sau etanol sau furaje. Si prea putin il mancam asa cum merita, fiert sau copt, cu sare si unt sau putina branza. Cum il vad in Obor imi umplu sacosa.

12 iunie – Peanut Butter Cookie Day

Am facut fursecuri cu unt de arahide numai in varianta proteica fit. Pentru cine iubeste untul de arahide sunt un mod ideal de a se bucura de el, si fursecurile astea sunt chiar usor de facut. Nu am avut timp sa fac si unii obisnuiti (fara pudra proteica) dar ii am pe lista.

14 iunie – Strawberry Shortcake Day

Nu am mai facut shortcake pana acum, cu capsuni sau nu. Asa ca am citit si am studiat si se face si cu biscuti, pandispan, scone, sau orice blat se gasiti sau va place. Se pune frisca si caspsuni si gata. Desert rapid si bun.

17 iunie – Cherry Tart Day

Tarta cu cirese si fragipane. Atat. Am pus si amaretto in frangipane ca aroma de migdale merge minunat cu ciresele.

18 iunie –  International Sushi Day

Am serbat ziua asta in locul meu preferat pentru sushi, Argentine Steak & Sushi. Sushi nu prea mancam, cred ca nu am mai mancat de cand am fost in Japonia. Dar azi trebuia neaparat sa serbam cum se cuvine asa ca am mers in locul unde stiam precis ca e asa cum trebuie.

19 iunie –  Martini Day

Shaken, not stirred. James Bond stie el ceva.  Aici o varianta cu lychee tot de la Argentine Steak & Sushi.

22 iunie – Chocolate Eclair Day

Cand vreau sa fiu good mommy si am si timp fac o tava mare de eclere din astea. Eclerele sunt mereu in topul preferintelor dulci la noi si nu puteam rata sa nu le serbam asa cum trebuie. In caz ca nu le faceti acasa atunci cea mai buna varianta sunt cele de French Revolution.

25 iunie – Strawberry Parfait Day

Un mic dejun perfect de vara, parfait de capsuni cu iaurt grecesc. Cine vrea poate pune si niste granola. E modul in care am convins foodie kids sa mai lase cerealele, si daca le pun in pahare din astea sunt foarte incantanti.

27 iunie – International Pineapple Day

Ziua asta ne-a prins in vacanta asa ca nu am gatit dar m-am dat pe mare cu ananasul. Si am baut si Pina Coladas. Zic ca a picat foarte bine in vacanta.

Pana luna viitoare, eat the year!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *