Food Bloggers Conference editia 6

Nu ar fi trebuit sa merg la conferinta asta. Nu ca nu mi-as fi dorit, dar aveam planificat un worktrip in Austria fix in perioada aia cu un grup foarte fain de baieti.

Din pacate am patit ca un fulger sa ne loveasca casa si sa ia foc acoperisul. Dap, exista si se intampla, desi stam in oras si nu in varf de munte, avem casa inconjurata de copaci si antene, dar iata, la noi a nimerit. Asa ca am fost nevoita sa raman acasa sa ma ocup de hartzogaria legata de eveniment, cu pompierii, asigurarile si desigur santierul de rigoare.

Asa ca in timp ce foodie man se bucura de peisajul asta (unul din noi a trebuit sa mearga totusi in worktrip)

eu eram acasa cu peisajul asta.

Dar totul e bine cand se termina cu bine, pentru ca desi am avut marele ghinion sa ne nimerasca acel fulger, am avut si norocul ca eram acasa, ca am sunat imediat la 112, ca nu era trafic si au venit in timp record, ca nu a ajuns apa pompierilor in casa, ca aveam asigurare.

Btw, cine nu are asigurare la casa sa isi faca. Noi de 10 ani avem asigurare la Allianz Tiriac si iata ca atunci cand am avut nevoie mai mare a fost foarte folositoare. Also, pe langa acoperisul distrus, impulsul electric ne-a distrus si TV si tot sistemul de distractie (a intrat in ele prin cablurile de HDMI) si au explodat la interior.

Pentru cine nu stie, asta se considera risc electric pentru aparate (nu au murit in incendiu) si nu sunt acoperite de asigurarea normala, DAR, noi aveam asigurare si pentru acest risc. Ii multumim din suflet lui ENEL care dupa ani de zile de pene de curent si cateva aparate stricate ne-a motivat sa ne facem aceasta asigurare speciala, desi la momentul ala nu ne gandeam ca problema va intra pe geam si nu prin panoul de sigurante. Dar fara aceasta polita speciala de la Groupama am fi ramas cu o extra paguba.

Si ne-am montat si un paratrasnet trasnet, ultimul model 🙂 Ceea ce va recomand si voua daca stati la casa si nu aveti. Furtunile astea sunt din ce in ce mai dese, mai puternice si mai fulgeratoare.

Dupa acest moment publicitar (no advertorial here) sa vedem totusi cum a fost la Food Bloggers Conference. Dar nu inainte de a multumi inca o data celor mai de treaba pompieri, cei de la detasamentul Baneasa. Au fost cat se poate de amabili si au minimizat derajul in casa, desi au tras toate furtunele prin sufragerie pe langa pian, au intrat cu tarnacopul in casa si cu drujba pe scari. Stiu ca se spune ca mai mult strica pompierii decat focul, dar nu si in cazul lor, au fost cat se poate de atenti si amabili. So big thanks!

Merg cu drag la aceste conferinte pentru ca sunt putine ocazii unde ma intalnesc cu TOTI prietenii si cunoscutii foodbloggeri. Si dupa cum am mai povestit, aceasta familie mare este unul din motivele pentru care scriu aici saptamanal.

Prima sesiune, cea moderata de Madalin a fost cu si despre agentii. Well, aici am avut un moment de reflexie. Totul se invartea in jurul banilor si despre cum si cat si cum faci mai multi si mi-am dat seama ca pentru mai multi decat realizam eu asta a devenit o meserie. Toata discutia a fost axata pe segmentul asta si m-am simtit slightly left out. Mai exista bloggeri de placere? Care fac asta in timpul liber? Fara sa se gandeasca la bani?

Nu este nimic rau sa faci din blogging o meserie, si unii o fac foarte bine, dar grupul celor pentru care este doar un hobby a ramas foarte mic. Ma tot gandesc de atunci daca ce fac eu este o chestie pe moarte, daca lucrurile au evoluat in asa maniera incat bloggingul de placere mai are sens.

Nu vreau sa scriu la agentii sa ma promovez, sa imi fac rate card. Si atunci ce mai caut eu la conferinta…sau de ce mai scriu pe blog. Dar mi-a trecut repede momentul psihologic. Scriu pentru mine si pentru cei carora le plac povestile mele, pentru experientele pe care mi le ofera, sa cunosc oameni noi si locuri noi.

Mi-a placut mult si panelul cu chefi (sau nu, ca tot nu le era clar care si cum si de ce e sau nu chef), dar discutia a fost foarte placuta si animata si am urmarit-o cu mare placere.

Pana la urma a fost una din cele mai bune editii de Food Bloggers Conference si ma bucur ca am ajuns, desi nu in cele mai grozave circumstante.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *