Foodie Family Awards 2016

Nu imi vine sa cred ca am ajuns la PATRA editie a Foodie Family Awards pentru locurile si lucrurile care ne-au impresionat cel mai mult in anul care se incheie si care merita din punctul nostru de vedere sa primeasca stampila roz (lovely made by Viata in acuarela)

logoFFA

Without further ado iata castigatorii editiei 2016.

1. Best supermarket: Mega Image.

mega

Anul acesta Mega Image a deschis un mega concept store in Baneasa si este mega. Gasim aici pe langa sectiunile Gusturi Romanesti si Wine Gallery o sectiune noua, Fromagerie, unde am gasit mereu o selectie foarte variata. In plus are si sectiunea Cool. Iar la Mega din Jolie Ville au introdus si un salad bar, nu chiar ca cel din Wholefoods, dar exista. Este un inceput. Deci Mega Image a castigat sectiunea si anul acesta.

2. Best market: Piata Obor.

obor

Avem aici un laureat deja la a treia premiere, si pentru noi este cea mai buna. Cea mai mare, mai bogata si cu parcare la subsol. Aproape in fiecare sambata dimineata venim aici sa ne facem plinul de legume, masline turcesti, oase pentru catel si paine secuiana. Si sa ne pozam 😉

3. Best online foodshop: FT Shop.

ftshop

Al patrulea an la rand premiant. Aici am gasit forma de cheesecake de silicon, cele mai bune cutite, iaurtul Fage preferat de foodie man, conserve cu rosii San Marzano si cele mai rare ingrediente pentru patiserie si bucatarie moleculara. Nu are concurent.

4. Best speciality foodshop: Bacania Rod

bacaniarod

Anul acesta a castigat un magazin cu specialitate romaneasca. Pentru ca pana a urma tot zacusca si dulceata de nuci verzi ne sunt cele mai dragi. Si produsul vedeta pentru mine, Salata de Iarna, din care as putea manca un borcan pe zi. Sometimes I do 🙂

5. Best festival: Street Food Festival

2016-08-31-street-food-05

Ok, si la Untold a fost frumos, dar totusi nu pot sa remarc ce frumos, placut si de mai mare dragul sa te duci a fost la Street Food Festival. Ma bucur ca incet incet apar si la noi food trucks si aceasta cultura. Pentru ca educatia culinara incepe de jos, nu putem incepe direct cu restaurante stelate in Bucuresti, este mult pana acolo. Avem nevoie de festivaluri, de food halls, de restaurante traditionale unde poti trimite un strain care vine in Romania…Deci aplaudam acest inceput.

6. Best restaurant experience: The Fat Duck

fat_duck_logo

Cea mai frumoasa experienta a acestui an, din toate punctele de vedere: mancarea, atmosfera, compania. Eatertainement la superlativ! Toata povestea aici.

7. Best bloggers party: Simbio Christmas Brunch

simbio

Acasa la Simbio nu este numai un hashtag…chiar asa te simti acolo de cate ori ajungi. Si inca o data ni s-a confirmat asta la petrecerea de Craciun, ne-am simtit ca acasa. 

8. Best foodie trip: Japonia.

Foodie Family Japonia

Calatoria culinara in tara soarelui rasare a fost o revelatie din mai multe puncte de vedere. Cum a fost puteti (re)citi aici.

9. Best takeaway: Yellow

yellowmenu

Sunt si zile in care chiar nu am timp sa gatesc sau chiar nu am chef. Duh, se intampla. Atunci solutia cea mai foodie este sa comandam la Yellow, foarte bun, frumos prezentat si transportat. Winner de fiecare data.

10. Best blogger experience: Transilvania gastronomica

TransilvaniaGastronomicaFoodieFamily65

Ca si blogger am parte de tot felul de experiente, care pe FB pot pare foarte glam sau interesante dar nu toate sunt asa, unele sunt ciudate, la altele nu inteleg ce caut acolo, omul de PR habar nu are ce vrea de la mine ca si blogger (de multe ori ma duc sa intreb, asa si deci care e mesajul), si cateodata imi e clar ca doar are buget de cheltuit indiferent cum (deh, marketing am facut si eu).

Dar altadata ies niste experiente minunate, de care imi aduc aminte cu placere, in care cunosc oameni grozavi si despre care scriu de drag. Asa a fost anul asta experienta organizata de Conan PR pentru Transilvania Gastronomica. Chapeau!

Vezi si laureatii din anii trecuti: 2015, 2014 si 2013.

Acesta este ultimul post din 2016 pe blog, va urez un an nou minunat si cat mai multe experiente foodie!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *