Foodie Trends 2016

In fiecare an apare cate un food trend care ia Instagram-ul pe sus si devine obsesia tuturor. In 2015 a fost nebunia cu spiralizer pentru paste din legume, avocado toast si boluri cu acai. La inceput de 2016 iata care ar fi lista celor mai interesante trenduri foodie si healthy in acest an.

1. Noul superfood va fi Dragonfruit (pe la noi prin magazine mai apare si sub numele Pitaya). Bogat in vitamina C si antioxidanti, personal cred ca arata mai bine decat este gustos. Foodie kid e innebunit dupa el si mereu ma roaga sa il cumpar dar mie mi se pare cam fara gust. Dar cum pe Instagram look-ul primeaza, pana in vara o sa vedem atata Dragonfruit de o sa ne plictisim.

dragonfruit

2. Jeleurile revin la moda. Andra of Menta&Rozmarin mi-a povestit despre aceata noua tendinta, mai toate deserturile la moda au ceva jeleu cu alcool se pare, si vom vedea mai multe legume in aspic in farfurie decat am vrea. De Revelion am pregatit impreuna cu Andra aceasta chesecake Campari Orange si pot sa spun ca imi place acest nou trend.

jeleu

3. Apa infuzata cu fructe este noua bautura la moda. De multa vreme stiam de sfatul de a pune cateva felii de castravete sau lamaie in apa sa o facem mai atractiva dar acum o sa o facem mai des si cu mai multe fructe.

infusedwater

4. Si daca tot vorbim de apa, unii cam exagereaza. Dupa moda cu apa de cocos acum au aparut si apa de artar, apa de cactus, apa de mesteacan si apa neagra alcalina (dap, neagra si gluten-free. haha). Cred ca ma intorc la apa de robinet. Cu ceva fructe in ea ca la punctul 3.

treewaters

5. Mancarea servita in bol. Trebuie sa recunosc ca trendul asta m-a prins. Tare. Nu chiar pana la smoothie bowls (care arata grozav) si acai bowls (care sunt MOOOV) dar parca arata mai prieteneste un bol cu legume, carne taiata felii, un dressing interesant si cateva seminte de ceva. Plus ca iti poti controla mai bine portia.

bowl

6. Superfood 2016 este koji. Nu goji, un fruct, ci koji, un soi de orez injectat cu mucegaiul koji (aspergillus oryzae pentru cei interesati), soi din care se face miso si care are doze mari de umami. O sa vedem koji fermentat in vinegrete, sau amestecat in condimente pentru marinat.

koji

7. Pudre verzi. Nu mai e deajuns sa bei suc verde, acum sunt la moda pudrele verzi bogate in clorofila si ceaiul matcha. L-am vazut ametecat in iaurt pentru un efect vizual minunat dar si ca topping de tiramisu. Asta da efect energizant 🙂 Am incercat acest matcha tiramisu in Singapore si mi s-a parut o idee foarte buna.

SingaporeFoodieFamily63

8. Nautul, nu numai boabe din conserva pentru humus dar faina de naut (gluten free si high protein daca va intereseaza asa ceva) are o aroma dulceaga si un continut mare de amidon (deci se prajeste foarte bine). Asa ca in loc de foccacia anul acesta se pare ca vom manca mai mult socca.

socca

9. Forest bathing, este un alt trend care isi originea in Japonia (Shinrin-Yoku) si care inseama literal o vizita in padure pentru relaxare. Deci sa mergem sa ne plimbam prin padure de fapt, nu neaparat in drumetie, pentru ca reduce stresul si scade tensiunea. De cand exista foodie dog merg cel putin de 4 ori pe saptamana in padure si pot sa spun ca este o idee minunata.  Si mai cred Japonia intra pe to-do list de anul acesta 🙂

ValeaVerdeFoodieFamily8

10. Turismul de spa si sport. Imi pare rau pentru unii dar statul la soare pe plaja nu mai este la moda. Dupa turismul foodie acum turismul spa si sport este la moda. Vom merge in vacante de sport si vara, nu numai iarna la ski. Noua ne-ar place sa facem o vacanta pe bicicleta, o saptamana de-a lungul Dunarii suna foarte frumos (info aici) sau o saptamana la surf in Portugalia pentru care foodie kid ar face orice. Pentru varianta fitness clasica sau yoga, combinata sau nu cu un detox va recomand In:spa retreats. Am fost de doua ori si a fost minunat, locatia din Dolomiti Italia a fost preferata mea (si nu pentru ca era un restaurant stelat in hotel in care nu am calcat, jur). Iar daca aveti doar o zi disponibila incercati Therme Bucuresti. Nu am ajus inca dar am auzit ca e foarte frumos.

donauerweg

Have a happy 2016!

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *