Inceputuri sanatoase si un iaurt de baut

Mi se pare mie sau incepem sa mancam mai sanatos? Sau macar sa incercam?

Pe orice coperta de revista gasim lista celor 7 alimente minune care ne fac mai sanatosi, mai slabi si mai frumosi. Gasim si mai multe liste cu ce sa nu mancam, de cate ori sa mancam, cand sa mancam…

Prietenii au inceput sa imi ceara mai rar reteta de brownies si sa ma intrebe mai des cum se gateste quinoa. Andie s-a lasat de zahar…Mazi si-a luat un Vitamix (pentru green smoothies sper si nu pentru prosecco cocktails : ) )…si eu nu am avut de lucru si mi-am mai facut un blog pe tendinta asta healthy (ei cum nu stiati, pai check it out, ii zice Fit Foodie Family).

Si totusi e din ce in ce mai greu sa stii ce sa mananci, informatiile sunt atat de multe si de contradictorii, toate “bazate pe studii” ca nu mai stie omu ce sa faca. Eu zic sa ne intoarcem la regulile de baza: 5 mese pe zi (2 mici si 3 mari), multe legume si fructe, proteine, lactate, grasimi bune. Si cat mai putin zahar si carbohidrati simpli. De cele mai multe ori raspunsul este foarte simplu, dar noi cautam solutii complicate ca pe urma sa ne plangem ca nu putem sa le aplicam.

Stiu insa ca multi oameni sunt foarte ocupati si alergati in toate partile, iar daca mai ai si copii acasa lucrezi in 3 schimburi, toate schimburile. Crazy, crazy…

Pentru zilele alea nebune cand nu apuci sa iti pregatesti gustarea de acasa si vrei ceva usor de consumat, sanatos si gustos (nup, merdeneaua de la colt NU este o optiune) gasim acum un iaurt de baut nutritiv, fara conservanti sau coloranti, si disponibil in 5 arome, Oly iaurt de baut Pentru ca da, nu toata lumea apreciaza fructele de padure. Unii vor de pere. Altii de prune. Sau visine ca vine vara 🙂

Oly Bifidus iaurt de baut

Foodie kids au incercat deja iaurturile de baut…si parerile au fost foarte impartite, asa ca noroc ca Olympus s-a gandit la mai multe variante ca sa aveti de unde alege.

foodiekids Oly

Si daca tot aveti de unde alege ia sa vedem voi ce ati alege sa consumati ca si gustari pe parcursul unei zile? Sa facem un concurs zic!

1. Lasati un comentariu aici cu idei de meniu sanatos al unei zile pe fuga.

2. Astept raspunsurile pana luni 16 iunie, castigatorul va fi ales random si anuntat marti 17 iunie.

3. Castigatorul va primi un pachet cu iaurturi de baut Oly Bifidus sa le incerce pe toate si sa isi aleaga preferatul.

PS: pentru ca este vorba de produse perisabile, acest concurs este deschis numai celor care stau in Bucuresti.

1

11 thoughts on “Inceputuri sanatoase si un iaurt de baut

  1. Elena

    Cel mai mult imi place un amestec de fructe uscate si seminte, dar daca sunt “pe drumuri”, aleg de multe ori un iaurt de baut sau o banana.

  2. Georgiana Alecu

    Foarte greu cu zilele pe fuga si mancatul aiurea, dar incerc sa am grija oricum sa ma tin departe de fast food, prajeli si rontaieli. Intodeauna am grija sa imi fac de seara un sandvis cu rosii, salata, branza si paine neagra (felii cat mai subtiri), la pranz salata (desi de multe ori din pacate o mananc in picioare sau la laptop), iar seara nu prea mananc. La gustari nu imi lipsesc iauturile sau bananele. Abia astept sa incerc si Oly Bifidus, suna delicios 🙂

  3. DianaD

    Dimineata: cereale cu lapte sau iaurt in care mai pun fructe si migdale
    Pe la pranz: 2 banane / mere sau morcovi cruzi, ce am la indemana. daca nu am, iaurturile sa traiasca 🙂
    Seara: rosii cherry cu telemea sau branza tartinabila si crackers, YUUUM 🙂

  4. Lorena

    O salata rapida de vara cu hrisca, legume si seminte + un pahar de lapte de migdale/nuci

  5. Alexandra

    La mine, din pacate, majoritatea zilelor sunt pe fuga, asa ca mi-am dezvoltat o adevarata metodologie pentru organizarea meselor 🙂

    Dimineata mananc abia cand ajung la birou (stiu ca e rau si ca ar trebui sa mananc curand dupa ce ma trezesc, dar…): de obicei o omleta facuta in forma de muffin din 2 oua si legume sau spanac in ea (uneori o incalzesc, dar de cele mai multe ori o mananc rece) + un iaurt , de baut sau normal.

    La pranz e de obicei o salata adusa de acasa la casoleta: ce legume imi pica in mana, plus ceva proteine, de cele mai multe ori ceva ramasa de la cina din seara precedenta ( o bucatica de somon, sau ceva pui la gratar…). Tin ulei de masline si otet balsamic la birou pentru asezonare la locul faptei.

    Dupa-amiaza, mananc un snack inainte de a merge la sala, de multe ori o fructa, sau putin hummus, cottage cheese…

    Cina e singura masa pe care o mananc acasa si difera in functie de inspiratie, dar reteta de baza e formata din legume (proaspete, aburite, coapte, la gratar – oricum) + carne/peste/branza. Uneori adaug si quinoa, sau pure de cartofi dulci, sau altceva mai carb-y 🙂 Un pahar de vin 🙂

    Cam asta e menu-ul in zilele obisnuite. Weekendurile/concediile sunt o alta poveste 🙂

    Cat despre iaurturile Oly, eu una le iubesc! Cel grecesc cu 10% grasime e preferatul meu la micul dejun. In afara ca e foarte, foarte, foarte bun si cremos, nu am vazut nici un efect negativ de cand am trecut la el de la ala low-fat pe care il mancam inainte (din contra! asta e mult mai satios si nu am nici o pofta de alte gustari pana la pranz!) si recunosc ca ma si amuza privirea oripilata a colegelor care ma vad mancand iaurt atat de gras 🙂

  6. Andreea

    Dimineata o briosa din faina integrala cu fructe uscate si seminte alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt. Pentru pranz o salata de cartofi noi pentru ca este sezonul lor, cu un dressing din iaurt, ceapa verde si ierburi proaspete si pentru cina un gratar de peste sau carne cu o salata din legume proaspete.

  7. Ema Bucur

    Buna, eu merg pe varianta asta:
    -dimineata o omleta cu rosioare, telemea de capra si masline
    -gustare 1: fructe de sezon -cirese, capsuni sau caise),
    -pranz: un sandvis cu ciabatta sau lipie si: humus, rucola, rosioare, masline, ardei rosu sau crema de branza, felioare de ou fiert, salata verde, castravete, sau curcan la tava, salata de varza, dresing de mustar, felii de sfecla rosie, etc si un iaurt mic
    -gustare 2: cateva migdale crude sau alte nuci
    -cina: fie o supa crema de legume si o felie de clafoutis cu fructe de sezon, fie o salata de legume si un gratar – peste sau curcan.
    Multumesc!

  8. Catalina

    La mine o zi pe fuga inseamna:

    1. Dimineata un smoothie cu fructe de sezon si lapte de migdale si foarte putina miere.
    2. O gustare rapida cu fructe de sezon 9de obicei cirese, capsune, zmeura si ceva nuci sau seminte.
    3. O salata mare din ridichii, branza (telemea), ceapa verde, rosii, salata rosie creata.
    4. O friptura de vita/somon daca am zi cu ceva carne sau broccoli, fasole verde, dovlecei trasi rapid la tigaie + ceva nuci daca am zi fara carne.
    5. O cina cu o salata mare-mare sau un bol de fructe. + un smoothie (daca am consumat prea putine calorii in ziua respectiva).

  9. Amalia

    Eu imi incep ziua cu un pahar mare de apa calduta cu lamaie si 1 lg de miere. Pe la 10 mananc un iaurt cu fibre ori salata de fructe cu budinca de chia. Dupa pranz si seara servesc o supa de legume daca am posibilitatea, ori legume la gratar cu sos de iaurt, ori o salata greceasca. Ca si gustare am mereu diversa ‘semintaraie’ la mine, bete de legume cu humus ori sos simplu de mustar (mustar, ulei&putin otet, sare&piper), fructe ori homemade cookies.

  10. Marioara Maftei

    O zi pe fuga ,e o zi ce necesita energie la maxim.
    De cele mai multe ori gatesc,gatesc cu o seara inainte sau mancare rapida.De ex pentru o zi foarte agitata imi fac de seara briose cu tarate,seminte …de toate felurile.Imi plac combinatiile nebunatice si noi,mereu altfel..asa nu ma plictisesc niciodata.Pentru gustarile dintre mese am mereu la indemana un iaurt sau un fruct proaspat.O sa va suprins poate ca imi plac si legumele proaspetele ca si gustari,de ex morcov,salata de telina si mere.
    Felurile principale sunt constituite din peste,conserve de sardine fara zahar.Sardinele la conserva sunt printre alimentele indicate femeilor si eu ma supun acestei reguli,mai ales ca am trecut de o anumita varsta.Imi fac rapid o salata,un gratar rapid de piept de pui sau peste iar la pachet pentru serviciu imi fac salata din rosii cherry ca sa nu lase zeama,salata verde rupta usor ca sa nu se oxideze de la taiat,lamaia o pun separat,piept de pui si ulei,sare ,pun abia cand o savurez.Incerc sa am o alimentatie cat mai sanatoasa desi nu e cel mai usor si simplu lucru.De foarte multe ori ma ademenesc fripturile acelea prajite dar trec usor peste dupa ce imi fac un somon la gratar :))) Nu e usor sa traiesti sanatos intr-o societate ce promoveaza alimentatia nesanatoasa,intr-un cuvant.. BOALA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *