Povesti din vacanta de vara

Stiu ca e tarziu sa scriu despre vacanta de vara pentru ca scoala a inceput de mult. E greu in clasa a 5-a, sunt mai multe lectii decat credeam eu, am in fiecare zi teme si cu mersul la inot si cu orele de chitara deja am obosit. Si ma gandesc la zapada si la vacanta din noiembrie care vine in 3 saptamani.

Asa ca m-am gandit pana atunci sa va povestesc ceva cu mancare din vacanta de vara.

In vacanta de vara am fost cu mami si cu Filip sa gatim pentru niste copii de la tara. Pe noi ne-a invitat ca mami a mai fost cu doamnele de la World Vision acolo sa invete mamici sa gateasca, dar si eu ii stiam pe World Vision ca la noi la scoala am alergat si am donat carti si ghetute pentru copiii de care au grija ei.

De data asta a trebuit sa gatim pentru copii chestii cu Campofrio care a facut programul “Campofrio face bine”.  Mami m-a intrebat ce sa faca ca sa le placa la copii si eu am zis normal ca niste paste. Am facut o salata de paste cu sunca si porumb, preferatele mele. A trebuit sa tai tot salamul asta mare de sunca 🙂 Mi s-a parut foarte tare ca mami nu cumpara niciodata un salam asa mare.

foodie kid

 

pasta salad foodie family

Pentru ca aveam si multe afine culese de mine si Filip mami a facut prajitura cu afine.

prajitura afine foodie family

Am mers mult pana la Cernatesti unde erau copiii si am asteptat vreo 2 ore si la benzinarie sa vina toate doamnele si m-am plictisit ingrozitooor. Dar pana la urma am ajuns la scoala lor si ne-au asteptat cu paine si sare si ne-au prezentat un program frumos de poezii si o sceneta cu Mircea cel Batran, ne-au povestit despre premiile luate de ei la concursuri. A fost chiar dragutz.

Pe urma am ajutat-o pe mami sa aseze masa si sa le dam copiiilor ce am adus de acasa.

foodie family

foodie family

foodie family

Copiilor le-a placut tare mancarea. Au fost multe feluri de la mai multi oameni, si care au venit cu noi si care erau de acolo si am mancat si eu.

La sfarsit am vizitat scoala lor si m-am mirat tare ca ei nu au baie in scoala, trebuie sa te duci in curte…foarte naspa daca ploua sau e frig.

Sper ca si alti oameni sa ii ajute, cum am incercat si noi, si cei de la Campofrio care ii ajuta si cu bani pentru scoala si terenul de sport. Pentru ca copiii de la scoala din Cernatesti sunt campioni nationali la oina si au nevoie de un teren de sport frumos.

Noi ne-am bucurat ca am putut sa ii ajutam un pic.

foodie family

Puteti si voi sa ii ajutati pe acesti copii prin programul de la World Vision, “Donator de viitor”. “Donator de viitor” este programul de dezvoltare comunitara prin care World Vision Romania invita donatori individuali romani sa se implice in schimbarea viitorului unui copil din judetul Dolj si al intregii comunitati in care acesta traiește.

In cadrul proiectului in care am fost si noi implicati, Campofrio Romania a finantat modernizarea dotarilor sportive pentru scolile a 13 comunitati din judetul Dolj, printr-un parteneriat realizat cu World Vision. Astfel, incepand cu iarna aceasta, 1500 de copii din aceste comunitati vor beneficia de conditii si echipamente noi si frumoase. Astfel Campofrio a sprijinit programul Donator de Viitor, demarat de World Vision Romania, donand 16% din veniturile realizate în perioada 18 iunie – 12 iulie 2014 in reteaua magazinelor Mega Image. Si sportul este foarte important in aceste comunitati, este ceea ce ii scoate din anonimat.

Particularitatea programului „Donator de Viitor” consta in implicarea pe termen lung a donatorului si in crearea unei legaturi directe intre copil și donator. Acestia pot comunica constant, se pot intalni ori de cate ori doreste donatorul, bineinteles prin intermediul World Vision.

Cum poți sã devii donator de viitor?

Foarte simplu. Intri pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor si iti alegi copilul pe care doresti sa-l sustii. Donand lunar 68 de lei, ii asiguri copilului ales sansa la o viata mai buna si suport moral. Astfel, cu mai putin de 2.5 lei/zi ii poti schimba destinul, dandu-i posibilitatea sa mearga in fiecare zi la scoala, sa aiba caietele si cartile necesare, sa se duca la doctor atunci cand este cazul si sa beneficieze de tratamentul corespunzator, chiar sa mearga in excursii si tabere si sa vada astfel ca lumea este mult mai larga decat stiu ei. Vei primi scrisori de la copilul ales, informatii despre evolutia lui si il poti vizita daca doresti. Insa impactul donatiei tale este mult mai mare. El se rasfrange asupra intregii comunitati in care copilul traieste.
Contributiile financiare lunare ale tuturor donatorilor se pun intr-un cos comun si suma totala este folosita in beneficiul tuturor copiilor din comunitatea respectiva si a celorlalti membri prin proiecte diverse, precum renovarea / dotarea scolilor, dotarea dispensarelor, pregatirea personalului medical, educatia tinerelor mamici pentru a avea bebeusi sanatosi, acces la educatie pentru toti copiii, programe economice pentru parintii copiilor etc.
Este important sa stiti ca acesti copii nu beneficiaza de bani in numerar. Daca am oferi copilului si implicit familiei sale bani in numerar, nu am putea fi siguri ca banii s-ar duce acolo unde e nevoie mai mare de ei. De asemenea, nu dorim ca familia sa devina dependenta de ajutorul direct al donatorului, ci preferam sa cream conditii pe termen lung pentru ca oamenii sa-si schimbe mentalitatile si sa se poata sustine singuri si dupa ce World Vision isi incheie misiunea si proiectele in respectiva comunitate.

Cu ajutorul tuturor donatorilor, World Vision Romania lucreaza alaturi de reprezentantii comunitatilor din program si dezvolta proiecte in functie de necesitatile locale, contribuind astfel la bunastarea tuturor copiilor si familiilor din zona.
Pentru a deveni Donator de Viitor trebuie sa parcurgi pasii urmatori:

1. iti creezi un cont pe site-ul nostru – http://www.worldvision.ro/.

2. iti alegi un copil pe care doresti sa-l sponsorizezi – lista copiilor o gasesti aici – http://www.worldvision.ro/donator-de-viitor-1#ddv-carousel

3. click pe butonul SCHIMBA VIITORUL LUI… (numele copilului) cu 68 lei/luna

4. Alegi metoda de plata dorita si efectuezi plata.

Referitor la suma de plata – aceasta este fixa : 68 lei/luna. Metodele de plata sunt urmatoarele: plata online cu cardul sau plata prin transfer bancar.

Devenind “Donator de Viitor” vei avea ocazia sa corespondezi cu copilul pe care il sponsorizezi. Initial, vei primi un mesaj de multumire cu poza si video-ul copilului, urmand ca in maximum 30 de zile de la inregistrarea platii sa primesti o scrisorica personalizata din partea acestuia.

Este important sa stii ca exista si posibilitatea unei plati recurente. Metoda de plata prin care se poate activa optiunea de “plata recurenta” se numeste Plata online cu cardul -Libra Pay so presupune sa efectuezi o plata online, cu cardul, si sa bifezi apoi optiunea “plata recurenta”, unde setezi data pana la care doresti sa se extraga banii automat. Astfel, odata activata plata recurenta, nu va mai fi nevoie sa efectuezi acesti pasi lunar si vei scuti in acest mod timp si energie :).

PS: foto credits Adi Tudose

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *