Presa de fursecuri Kuhn Rikon [giveaway]

Vine Craciunul si nu am facut nici o turta dulce, cookie, fursec sau ornament de brad comestibil. Nici cozonac de Craciun nu am facut pana acum si nici anul asta nu apuc sa fac. La serbarea de la scoala trebuie sa ma produc cu dulciuri specifice Craciunului si tot ce imi trece prin cap sa fac sunt bezele, gumate sau nu. Si copilul tot bezele vrea. Si colegii lui tot bezele vor de la mine 🙂

Dar asta nu inseamna ca voi nu faceti asa ca m-am gandit la un giveaway de sfarsit de an cu o super presa de fursecuri Kuhn Rikon, marca elevetiana specializata in cutite dar care mai face si jucarii cum este presa asta.

presa fursecuri Kuhn Rikon

Are o multime de discuri cu care puteti face fursecuri minunate, inlcusiv un bradut de craciun. Vedeti ce dragutze sunt?

presa fursecuri Kuhn Rikon

Si pentru cu duc o clara lipsa de inspiratie in ceea ce priveste dulciurile traditionale de Craciun, daca o vreti pe dragutza de presa va astept cu un comentariu in care imi spuneti ce dulciuri de Craciun preferati, nu ma supar daca imi lasati si un link cu reteta 🙂

Astept comentariile voastre pana sambata 20 decembrie iar duminica voi alege pe model random castigatorul.

kuhnrikon

Hai la fursecuri!

Later edit: Felicitari Raluca B! Ai castigat presa de fursecuri. Astept un mail cu datele de contact.

0

29 thoughts on “Presa de fursecuri Kuhn Rikon [giveaway]

  1. Bianca Rogoveanu

    Clasicul cozonac, cu nuca si coaja de portocala confiata, langa un pahar de lapte cald, este cel mai festiv desert pentru mine !

  2. Mariana

    🙂 Turtele de Ajun de Craciun cu nuca si cele cu julfa erau preferatele mele in copilarie. Acum fac in fiecare an multe fursecuri, cozonac (cu maia, dupa reteta Codrutei Popa), dar si cozonacei cu fructe (stollen) preferatele mele sunt fursecurile cu limoncello, pfeffernussen (fursecuri nemtesti cu multe condimente) si stollen-ul cu marzipan.

  3. sandu ana maria

    Ooo, prea multe in top, dintre care: stollen cake, cozonaci babani – Reteta Gabi Cara, cornulețe cu rahat, biscuiti Linzer- reteta și Dana Tudor, prajitura rafaello – Reteta laura sava si multe altele. Jucaria asta ar fi perfecta pt biscuiții LINZER.

  4. July Popovici

    Niciodata cozonacii nu au fost punctul meu forte! intr-o iarna chiar am stat inchisa in bucatarie timp de vreo 3 ore in caldura maxima…auzisem ca nu tre sa deschizi usa ca trage curentul aluatul si de aia nu mai iese pufos.
    Am descoperit insa cozonacul de origine nemteasca Rosenkrantz. L-am facut chiar si fara zaharul caramelizat si a iesit la fel de delicios.
    Am folosit aceasta reteta : http://gabrielacara.blogspot.ro/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html
    Peste unt am pus coaja rasa de lamaie si rezultatul e cam asa : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=813180288697477&set=pb.100000165409139.-2207520000.1418656478.&type=3&theater
    Spor la cofetareala !

  5. Oana

    Nu ne lipseste cozonacul, indiferent ce alt dulce avem, el e primul care se termina si mereu facem de la 4 cozonaci in sus. Aaa si casuta de turta dulce e nelipsita de Craciun de cativa ani incoace.

  6. Ama

    De Craciun fac cozonaci-trandafir, sandwich-uri ciocolata de casa cu caramel si biscuit sarate si biscuiti raw-vegan cu seminte de floarea-soarelui, susan si miere. Ca sa-i impac pe toti :))

  7. Raluca B

    Clar cozonac cu nuca/mac, prajitura Carpati si cornulete cu nuca/migdale.imi doresc tare mult presa.

  8. alexandra

    Cozonacii sunt vedeta Craciunului in familia noastra, indubitabil…Am testat o reteta veche de 200 de ani gasita pe un site cu tiparituri romanesti. Am transcris-o din chirilica.. A iesit minunat cozonacul, desi a trebuit sa improvizez la capitolul zahar si umplutura. Dar consistenta finala e una pe care nu am mai intalnit-o pana acum…Inedita.

  9. Lorena

    Îmi place foarte mult să “prăjituresc”, iar cel mai mult îmi plac negresele cu glazură de ciocolată şi nucă.
    La cozonaci nu mă bag, că acolo e bunica expertă şi mă fac de râs 🙂
    M-aş bucura să se nimerească la mine presa asta să fac fursecuri <3

  10. Ana

    Cozonac clasic (aluat cu unt, cacao, nuca, stafide, eventual portocala confiata), fursecuri, biscuiti cu scortisoara si ghimbir.

  11. Alexi

    Presa aceasta de fursecuri m-ar ajuta foarte, foarte mult. Asa ca iti voi impartasi nu numai doua dintre retele mele preferate din perioada sarbatorilor de iarna, ci, in acelasi timp, si doua preparate pe care le vei putea servi cu usurinta copiilor 🙂 .
    Este vorba despre rulourile cu scortisoara – delicioase fierbinti sau reci, deopotriva, pe care eu le pregatesc urmand aceste instructiuni: http://drizzleanddip.com/2014/04/16/hot-cross-cinnamon-sticky-buns si despre o tarta cu portocale extraordinar de buna – a carei reteta o am dintr-o carte mai veche. Ingredientele pentru aluatul acesteia sunt: 1/2 de pastaie de vanilie, 150 g faina, 85 g de unt rece, 60 g de zahar pudra, un galbenus si un praf de sare. Se taie pastaia de vanilie pe lung, si i se extrag semintele – care mai apoi se amesteca cu celelalte ingrediente – in vederea formarii unui aluat elastic. Coca se inveleste in folie alimentara si se pune la rece pentru cel putin o ora. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Aluatul se intinde in tava unsa, in prealabil, cu unt si se inteapa cu o furculita. Se coace 13 minute si se lasa la racit. Umplutura contine: doua oua, 100 g zahar, 60 g unt, 2 linguri de suc de portocale, 1 lingura coaja rasa de portocala (netratata/necerata) si 1/2 de lingurtita de scortisoara. Se bat ouale cu zaharul pana la omogenizare. Sucul de portocale se pune intr-o craticioara impreuna cu cele 60 g de unt, si se tin pe foc pana cand untul se topeste. Apoi se inglobeaza crema de oua, scortisoara si coaja de portocale, si se mai fierbe rapid inca o data. Compozitia se trece printr-o sita fina si se lasa la racit timp de 5-10 minute. Se toarna peste aluat cat inca mai este calduta. Tarta se tine la frigider cel putin 2 ore. Inainte de a o servi, presara pe deasupra zahar brun, caramelizeaza-l cu ajutorul unui arzator pentru deserturi. Apoi orneaz-o cu fileuri de portocala.
    Sper sa iti placa ideile mele :D. Sarbatori fericite!

  12. mirela

    intotdeauna de Craciun, cel mai asteptat dulce e mancat cu o zi inainte- scutecele lui IIsus sau Turte de Craciun… il ador!

  13. Laura

    Eu n-am depășit încă era brioșelor. Așa că voi face orange and cranberries muffins. Și le voi pune în hârtiuțe tematice și-am să sper că e good enough. ^_^

  14. Marius Popescu

    Eu mai mult mananc decat fac, recunosc :)) asa ca anul asta, daca o sa fiu cuminte, o sa am parte de un tort Padurea Neagra si budinca de Craciun cu fructe confiate.

  15. Monica Post author

    Si avem o castigatoare 🙂 Felicitari Raluca B!!! Se pare ca ai primit ce ti-ai dorit tare. Astept un mail cu datele de contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *