The Foodie Family Awards 2013

Pentru a marca cea de-a patra aniversare a blogului nostru, cei 4 membri ai the foodie family au decis sa faca un top foodie al anului, cu ingredientele si locurile care ne-au placut si impresionat anul acesta, de la mic la mare. Am considerat ca deja avem suficienta experienta foodie sa ne alegem preferatii. Without further ado, iata deci castigatorii primei editii.

1. Best supermarket: Mega Image. Probabil pentru ca este cel mai apropiat supermarket de casa (nici nu e greu ca s-au inmultit ca ciupercile) dar si pentru ca aici gasim tot ce ne place noua, inclusiv lucruri mai rare (cartofi mov anyone?).

megaimage

2. Best market: Piata Obor. Pentru ca este maaare, gasesti orice legume sau fructe de sezon vrei, are parcare. Si pentru ca la etaj are cea mai tare macelarie, si anume Cutitul Iscusit.

obor

3. Best meat shop: Cutitul iscusit. Pentru ca la aceasta macelarie gasim orice fel de carne vrem si noi suntem mari carnivori, personalul este amabil si stie ce vinde. Si pentru ca ascut cutite.

cutituliscusit

4. Best home/kitchen/table deco: Okoncept. Pentru ca are o multime de lucruri de decor si nu numai pentru bucatarie si casa. Pentru ca au preturi foarte accesibile. Si pentru ca este online.

okoncept

5. Best speciality foodshop: Degusteria di Francesca. Pentru ca este un magazin cu specific italian si noua ne place mult mancarea italiana. Pentru ca au cea mai buna mozzarela din oras (si cred ca le-am incercat pe toate), si parmezan invechit 24 de luni si ulei de masline minunat. Pentru cele mai foodie cadouri.

francesca

6. Best cooking book: Family Food de Fay Ripley. Pentru ca se potriveste perfect cu stilul nostru de cina zilnica. Pentru ca este potrivita pentru familii cu copii, chiar si din cei mofturosi. Pentru ca am facut tot ce era in ea si au iesit minunat.

fay

7. Best kitchen gadget: Kitchen Aid. Mai trebuie un motiv?

mrpurple

8. Best restaurant: Ago. Pentru ca de mult nu ne-a mai placut asa de mult un restaurant in Bucuresti. Si pentru sushi cu softshell crab. To die for!

ago

9. Best party: Good Food BBQ. Pentru ca este pur si simplu best party in town: best food, best people, best music. Pentru ca nu mai vrem sa se termine si sa plecam acasa.

GFBBQ

10. Best takeaway: Food Panda. Pentru ca indiferent ce mancare vrei sa iei pentru acasa o gasesti aici. Pizza? Este. Chinezesc? Este. Libanez? Este. Aplicatie pe mobil? Este si din asta. Introduci adresa si iti spune ce restaurante livreaza in zona ta, poti selecta apoi ce fel de bucatarie te intereseaza, intervalul de pret, etc.

foodpanda

11. Best bread: Pain Plaisir. Pentru ca facem noi multe acasa dar paine nu. Si atunci o cautam pe cea mai buna, si la Pain Plaisir este cea mai buna. 

painplaisir

12. Best trip: Alba, Italia in timpul Festivalului Trufelor. Pentru ca a avut toate ingredientele pentru vacanta perfecta: incredible food, best food blogger friends, amazing scenery. Pentru ca Italia is always a good idea.

alba

13. Best app: Epicurious. Pentru ca oricand suntem in pana de idei aici gasim inspiratia.

epicurious

FOODIE KIDS AWARDS

1. Best restaurant: Meze Taverna. Pentru ca are cel mai bun tzatziki (Filip) si pentru cei mai buni calamari prajiti (Alex).

meze

2. Best school cafeteria dish: Musaca la Avenor College. Pentru ca “ne place cel mai mult”. Nuff said.

schoolcafeteria

3. Best school snack: humus roll. Pentru ca il vor in pachetel in fiecare saptamana. Si are succes si la colegi. Pentru ca il fac singuri.

4. Essential ingredient: Heinz Ketchup. Pentru ca pur si simplu foodie kids nu pot trai fara el. 

heinz 

1

3 thoughts on “The Foodie Family Awards 2013

  1. Pingback: The Foodie Family Awards 2014 | The Foodie Family

  2. Pingback: Foodie Family Awards 2016 | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *