The Foodie Family Awards 2014

Incepand de anul trecut am initiat aceasta idee, de a acorda Foodie Family Awards pentru locurile si lucrurile care ne-au impresionat cel mai mult in anul care se incheie in curand.

Iata deci castigatorii editiei cu numarul 2, editia 2014.

1. Best supermarket: Lidl. Pana sa faca unul pe strada noastra, mergeam vreo ora jumate dus intors o data pe luna ca sa iau portocale rosii, de care numai aici gaseam. Vreo 5 kile 🙂 De cand avem unul langa casa, ajung mai des decat o data pe luna, si am avut surpriza sa gasesc multe lucruri foarte bune, cea mai tare achizitie fiind orteza pentru incheietura mainii de care nu am gasit nicaieri. Asta ca sa nu mai spun de avocado perfect sau mozzarella light.

lidl

2. Best market: Piata Obor. Avem aici un laureat de anul trecut, dar inca nu am gasit una mai buna. Cea mai mare, mai bogata si cu parcare la subsol.

obor

3. Best meat shop: Gurmand Apetit. Se stie ca suntem o familie carnivora, asa ca acest magazin este vizitat des de noi pentru ca are mereu are orice fel de carne iti doresti.

gurmand_logo2

4. Best online foodshop: FT Shop. Aici am gasit forma de cheesecake de silicon, cele mai bune cutite, iaurtul Fage preferat de foodie man, conserve cu rosii San Marzano si cele mai rare ingrediente pentru patiserie si bucatarie moleculara.

ftshop

5. Best speciality foodshop: Degusteria di Francesca. Avem un alt laureat pentru ca este pentru noi cel mai bun magazin cu specific italian. Si noua ne place mult mancarea italiana 🙂 Pentru ca au cea mai buna mozzarella din oras si parmezan invechit 24 de luni si ulei de masline minunat si un pecorino cu pere din care as manca zilnic. Pentru cele mai foodie cadouri.

francesca

6. Best cooking book: Dinner. A love Story. Atat cartea cat si blogul sunt o sursa de inspiratie pentru noi, pentru ca si noi credem ca cina acasa este una din fundatiile familiei in general si a familiei noastre in special. Este o carte minunata, o recomand cu mare caldura.

dinnerbook

7. Best kitchen gadget: Nespresso Pixie. O iubesc pe Pixie. De cand m-a convins George sa beau cafea (dap, el a reusit si nu foodie man) sunt indragostita de Pixie. Asa mult ca o iau cu mine in vacanta, are gentuta ei proprie de voiaj. Ziua cand o sa deschida Nespresso magazin si la noi o sa fie una din cele mai bune din viata mea.

pixie

8. Best restaurant: Funky Gourmet Atena. Stiu ca probabil va asteptati sa spunem ca Noma a fost cel mai bun restaurant al anului, dar nu a fost. A fost fara indoiala experienta foodie a anului, dar daca vorbim de mancare foarte buna, inventiva, prezentare, overall experience, atunci Funky Gourmet a fost cel mai bun restaurant al anului fara nici o indoiala.

funky gourmet foodiefamily cover

9. Best party: Pot luck Party hosted by yours truly 🙂 A fost epic si se va repeta si la anul. Promit!

food-bloggers-potluck-gardern-party-31

10. Best foodie trip: Sicilia. Best food, great friends, amazing time.

IMG_1640

11. Best takeaway: Cooku Bau. Nu e tocmai un takeaway pentru ca trebuie totusi sa gatesti, dar te scuteste de cumparaturi si cautare de idei. Iti livreaza cutia de gatit cu ingrediente si instructiuni pentru cateva mese. Ideea anului 2014.

cookubau

12. Best bread: cea facuta de mine. Nu mancam noi multa paine dar cand o mancam trebuie sa fie cea mai buna. Asa ca anul asta am inceput sa fac paine cu maia. Foodie man si-a dorit foarte mult si desi am fost reticenta la inceput pentru ca mi s-a parut foarte complicat si ca dureaza prea mult, acum nimic nu mi se pare mai usor si mai simplu si mai gustos. Ce poate fi mai frumos decat sa trezesti toata casa cu mirosul de paine coapta dimineata la prima ora? Am reusit cu ajutorul Codrutei, blogul ei a fost o sursa perfecta de inspiratie si incurajare, si cu cartea lui Hamelman.

hamelman bread book

13. Best app: Food 52. Cand nu am nici o idee ce sa gatesc aici gasesc cea mai buna inspiratie.

food52

FIT FOODIE AWARDS

1. Best fit foodie shop: Mega Proteine. Aici gasim cea mai variata gama de pudre proteice si suplimente.

megaproteine

2. Best fit foodie cooking book: The Ultimate Protein Powder Cookbook. Blogul Annei Sward a fost de mare ajutor cand am inceput sa gatesc cu pudra proteica iar cartea dovedeste ca pudra proteica este mai mult decat ceva de pus in shake.

proteinbook

3. Best fit foodie gadget: Blendtec. Atat va zic: unt de migdale. Ca sa nu mai amintesc de smoothies si protein shakes. Similar ar fi si Vitamix, dar dupa ce am comparat si citit pe numeroase forumuri, asta ni s-a potrivit noua cel mai bine.

blendtec

1

4 thoughts on “The Foodie Family Awards 2014

  1. elena

    Iti urmaresc blogul de f multa vreme si ma relaxeaza majoritatea articolelor, insa este nevoie de mai multa atentie la scriere si exprimare. Unele greseli gramaticale sunt de-a dreptul “crase” si nu cred ca sunt doar din cauza neatentiei. In rest, toate cele bune si mult succes.

  2. Monica Post author

    Multumesc pentru aprecieri si lectura atenta Elena 🙂 Din pacate am avut un wifi foarte nestatornic cand am scris postul asta, s-a postat o varianta draft incompleta si nerevizuita pe care nu am reusit sa o mai corectez si completez decat a doua zi cand a inviat wifi. Toate cele bune si tie!

  3. Ana

    Mai grammar nazi decit mine nu exista si zic ca Monica face parte dintr-o generatie care n-ar fi trecut clasa daca n-ar fi pus o cratima corect. Solutia ar fi ca la spalatul pe cap, cind te clatesti si zici ca esti gata, te mai clatesti un minut; asa si aici, cind l-ai citit si vrei sa-i dai drumul, il mai citesti de doua ori.
    On topic: daca e ceva care sa ma faca sa lesin ca in desenele animate, ala e parmezanul de la mama lui. Trebuie neaparat sa ajung acolo.

  4. Pingback: Românul s-a născut petrecăreț [post cu premii de la Costa d'Oro] - KissTheCook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *