The Foodie Family Awards 2015

Am ajuns deja la a treia editie a Foodie Family Awards pentru locurile si lucrurile care ne-au impresionat cel mai mult in anul care se incheie. La aceasta editie deja avem si un logo pretty si nice by Viata in acuarela.

logoFFA

Without further ado iata castigatorii editiei 2015.

1. Best supermarket: Mega Image.

megaimage

In ciuda glumelor, este totusi cel mai vechi si cel mai mare lant de supermarketuri de la noi. Iar la aniversarea a 20 de ani de prezenta in tara vor deschide un nou mega concept store in Baneasa ce va avea  2000mp. Personal visez la ceva gen Eataly, diferit de cum sunt acum celelalte concept store Mega Image, dar vom vedea. Oricum este locul unde ne facem cumparaturile cel mai des.

2. Best market: Piata Obor.

obor

Avem aici un laureat de anul trecut, dar inca nu am gasit una mai buna. Cea mai mare, mai bogata si cu parcare la subsol. Aproape in fiecare sambata dimineata venim aici sa ne facem plinul de legume, masline turcesti, oase pentru catel si paine secuiana.

3. Best meat shop: La Cutitul Iscusit.

cutituliscusit

Dupa primul magazin deschis in Obor, si celelalte deschise in Bucuresti, oferta s-a diversificat de la carne macra la produse gata pentru a fi gatite. Apoi, pentru ca majoritatea clientilor au inceput sa sune sa comande in avans si apoi sa intrebe daca nu exista si livrare pentru acasa, Cutitul Iscusit a facut urmatorul pas, magazin online. Poti suna si comanda ce produse vrei, chiar si cuts care nu exista de obicei la noi in magazin dar l-ai vazut tu pe Jamie ca a gatit la TV. In plus castigi timp si prospetime.

4. Best online foodshop: FT Shop.

ftshop

Al treila an la rand premiant. Aici am gasit forma de cheesecake de silicon, cele mai bune cutite, iaurtul Fage preferat de foodie man, conserve cu rosii San Marzano si cele mai rare ingrediente pentru patiserie si bucatarie moleculara. Nu are concurent.

5. Best speciality foodshop: I regali di Francesca.

Francesca

Avem un alt laureat pentru ca este pentru noi cel mai bun magazin cu specific italian. Si noua ne place mult mancarea italiana 🙂 Pentru ca au cea mai buna mozzarella din oras si parmezan invechit 24 de luni si ulei de masline minunat si un pecorino cu pere din care as manca zilnic. Pentru cele mai foodie cadouri. Anul acesta au deschis o noua locatie pe Str. Mihai Eminescu unde poti si gusta un platou asortat alaturi de un pahar de vin si o felie de crostata.

6. Best cooking book: A change of appetite de Diana Henry

dianahenry

Am descoperit cartea asta intr-o dimineata ploiasa londoneza in care m-am ascuns de marea de umbrele intr-o librarie. M-a cucerit cu ideile ei de proaspat, sezonal si cu combinatiile inedite. In plus are niste fotografii minunate. Mi-a placut mult ca este imparita pe anotimpuri, ca are si o poveste in spate, liste cu legume de sezon si idei de meniuri pentru dinner parties. Daca nu ar fi titlul, cand mananci nu te gandesti ca sanatoasa este si cat de delicioasa este mancarea. Si pe urma realizezi ca intradevar in farfurie, sanatos s-a intalnit cu delicios.

7. Best kitchen gadget: Blendtec

blendtec

Pe langa smoothies in fiecare dimineata, unt de migdale in weekend, cel mai mult ma impresioneaza ce supe fine si cremoase face. Lucrurile simple sunt cele mai bune 🙂 Nu se mai comercializeaza in Romania, dar puteti sa va orientati spre Vitamix, un produs similar.

8. Best restaurant: Andre Singapore

AndreFoodieFamily

Anul acesta am batut lumea in lung si in lat, dar restaurantul care ne-a placut cel mai mult este acesta, Andre din Singapore. Toata povestea aici.

9. Best party: Anuala petrecere potluck a food bloggerilor a fost gazduita anul acesta de Crazy Mother Cooker. Am gatit, am mancat, am sarit elasticul, ne-am luptat pentru drepturile de autor…crazy potluck party.

potluck15

10. Best foodie trip: California.

Foodie Family in California31

Cei trei muschetari foodie au cucerit si California 🙂 Amazing friends, best times, great food.

11. Best takeaway: Yellow

yellowmenu

Sunt si zile in care chiar nu am timp sa gatesc sau chiar nu am chef. Duh, se intampla. Atunci solutia cea mai foodie este sa comandam la Yellow, foarte bun, frumos prezentat si transportat. Winner de fiecare data.

12. Best app: Where chefs eat

wherechefseatapp

Dupa cartea cu acelasi nume a aparut si aplicatia, mult mai practica cand esti deja in vacanta, cauti cel bun restaurant si cartea e acasa. De la baruri si jointuri cu burgeri la restaurante cu stele, gasesti aici recomadarile multor chefi precum Ferran Adria, Daniel Boulud, April Bloomfield, Heston Blumenthal, David Chang, Matt Molina, Carlo Mirarchi, Magnus Nilsson, Ken Oringer, Daniel Patterson, Rene Redzepi, Andy Ricker, Eric Ripert. E ca si cum ai iesi cu ei la masa, iti spun unde si ce sa comanzi.

FIT FOODIE AWARDS

myprotein

MyProtein Romania. Aici gasesti cea mai variata gama de pudre proteice si suplimente, sa le pui in smoothies dimineata sau dupa antrenament, sau sa gatesti cu ele (retete gasesti la sectiunea Fit Foodie pe blog).

Vezi si cine a castigat in 2014 si 2013.

5

2 thoughts on “The Foodie Family Awards 2015

  1. Pingback: Foodie Family Awards 2016 | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *