Za German Wurst Wagen

Au fost o data patru prieteni foodie care au batut lumea in lung si lat. Sa guste si sa manance in cat mai multe tari. Si au mancat ei pe curti luminate si restaurante stelate dar si prin sate, si peste tot s-au simtit bine si le-a placut. O data erau la o margine de oras american unde se adunasera zeci de carutze cu mancare si asa bine s-au ospatat si asa mult le-a placut atmosfera ca si-au zis ca pot face si ei asta, acasa la ei in oras. Zis si facut, au cumparat o caruta noua si frumosa, au vopsit-o vesel in portocaliu, au incarcat-o cu cele mai bune merinde pe care le-au gasit dupa ce au batut in lung si lat tara recunoscuta pentru cei mai buni mestesugari de carnati si au pornit la adunarea de carutze cu mancare unde toata lumea le-a laudat merindele si veneau oameni de prin alte orase sa le incerce. Si cei patru prieteni foodie au fost foarte fericiti ca oamenii le apreciazu bucatele. Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.

Revenind in zilele noastre, iata ca azi se lanseaza oficial Za German, al nostru wurst wagen si cel mai foodie proiect al anului, al meu si al lui Madalin si al jumatatilor noastre. Si pentru ca multi toti ne intreaba cum ne-a venit ideea si cum am facut, iata am zis sa va povestesc cum a fost.

Dupa cum stiu mai toti prietenii nostri si cititorii acestui blog, impreuna cu Madalin am calatorit si am mancat intr-o multime de excursii, si ne-am simtit la fel de bine si la Noma si la taraba DOP cu hot dogs din Copenhaga.

Ne-am apropiat mult de ideea de food trucks in timpul vacantei in California, unde food trucks sunt peste tot. Intr-o seara in San Francisco ne-am nimerit la Off the Grid, o adunare de foodtrucks la margine de oras, cu tot ce iti poti dori de mancare si cu muzica buna.  Ne-a placut foarte mult si ne-am zis ce bine ar fi sa fie si la noi acasa asa ceva si ideea a prins radacini micute si firave.

Fast forward ceva timp, in vara trecuta a fost prima editie a Food Truck Festival la Bucuresti si ne-am zis gata, acum ori niciodata facem si noi unul. Desi toti 4 aveam alte slujbe si angajamente, ne-am impartit treaba si am reusit sa o punem pe roate. La propriu si la figurat.

Am ales sa facem currywurst si hot dogs pentru ca nu am gasit pana acum o oferta foarte buna pe piata pentru asta. Chiar la Festival, foodie kids au zis “Yeey, hotdogs vrem, ca in America”. Ntz, ca nu are ca aia. Lasa ca facem noi unul.

Foodie man si Madalin au batut orase germane, din taraba in taraba, din imbis in imbis, incercand toti carnatii, stand de vorba cu oamenii care lucrau in bransa. Au incarcat valize cu mostre si le-au adus acasa sa incercam, sa alegem, care e cel mai cel. Nu s-a lasat fara aventuri, ambalaje sparte, valize distruse, caini de aeroport in extaz carnivor. Am testat cat ne-au tinut fortele, am apelat la prieteni si vecini, sa incercam cat mai multi si cat mai multe combinatii si toppinguri. La final putem spune ca am incercat de la hotodgu de 1 leu de la marele magazin de mobila pana la cel mai gourmet hot dog by Keller himself la Bubble Dogs in Londra (unde in 2 am lasat 100 lire…testarea nu e ieftina).

Intre timp am gasit cel mai frumos si nou si amenajat truck pe care ni-l puteam dori. A mai necesitat mici lucrari si reparatii si rearanjare de mobilier, echipamente noi si o imagine pe masura, realizata de Corina, jumatatea lui Madalin. Iar eu, being the organizing freak, am tinut partea cu hartii, acte si bibliorafte.

Si dupa inca luni de alergat dupa hartii si autorizatii si aprobari, suntem gata. Saptamana trecuta ne-am bucurat alaturi de prieteni si prieteni bloggeri care au venit in numar mare sa ne sustina la un mic soft opening, le multumim tuturor pentru sustinere si sprijin.

De azi gata, suntem la datorie, pentru o luna ne gasiti la editia de primavara a Festivalului si de 1 Mai o sa fim la mare. Unde poate mai ne vedem, ca vara e lunga.

4

4 thoughts on “Za German Wurst Wagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *