Brownies proteice [giveaway]

Imi plac tare mult negresele…din pacate contin cantitati marisoooare de unt si zahar, destul de marisoare sa nu se potriveasca cu luna ianuarie, luna de revenire dupa sarbatori. Dar cum vremea de afara trage la o brownie cu lapte la gura sobei am zis sa fac una din cele fit foodie, light on the sugar, heavy on the protein. Se fac in mai putin de 30 de minute si nu o sa rezistati aromei de ciocolata pana se racesc. O soba nu am cum sa fac rost, ma multumesc cu un fotoliu comod.

Ingrediente:

170 g ciocolata neagra min 70%
6 oua
80 g indulcitor (noi il folosim pe asta)
1 lingurita extract vanilie
45 g pudra proteica de mazare (noi o folosim pe asta)
50 ml ulei de cocos

1. Se pregateste o tava mica (or fi ele fit brownies dar e mai sigur sa facem o cantitate mica) cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180C.

2. Se topeste ciocolata (microunde, bain-marie fiecare cum prefera)

3. Intr-un castron batem ouale cu un tel, adaugam indulcitorul si pudra proteica de mazare, omogenizam bine. Adaugam ciocolata topita. Turnam in tava pregatita.

4. Se coace 20 de minute, se lasa la racit si apoi se taie.

brownie

Asaaaa, si daca v-au placut negresele astea, hai si cu un giveaway de inceput de an. Up for grabs 3 borcane de ulei de cocos a cate 300 ml. Nu trebuie sa va mai spun ca este unul din cele mai sanatoase uleiuri, nu?

ulei-cocos-borcan-200ml-solaris_8450_1_1395134133

Daca vreti sa castigati unul din cele 3 borcane, scrieti-mi frumos un comentariu cu ce este negresa voastra preferata. Astept raspunsuri pana luni 2 februarie, castigatorii il desemnam random si anuntam marti. Spor la copt!

Later edit: Felicitari castigatoarelor: Alexandra S, Larisa si Carmen! Va astept cu un mail.

1

28 thoughts on “Brownies proteice [giveaway]

  1. Elisa Ababei

    Negresa mea preferata contine ciocolata alba, inainte de coacere pun cateva cubulete de ciocolata alba care se topesc frumos, si cateva linguri de fulgi de cocos. Cateodata, unesc doua negrese cu ajutorul unei creme de vanilie si iese o prajitura delicioasa. Multumim pentru concurs!

  2. Maria

    Negresa mea preferata e cea cu esenta de portocale si coaja de portocale confiate. Yum yum yum. 🙂

  3. Alexandra S.

    Negresa mea preferata e “semnata” de Jamie Oliver (Jamie’s Bloomin’ Brilliant Brownies); sunt ciocolatoase rau, crocante in exterior si moi in interior, usor de facut, si mai usor de devorat 🙂

  4. Andreea

    Negresa mea preferata este cea cu muuulta ciocolata, faina neagra, oua de la bunica si cirese amare din dulceata de casa 🙂

  5. Camelia

    Iubesc negresele… asa incat am ales prajitura asta sa fie cea pe care o fac in cele mai multe feluri, incat sa descopar care este varianta cea mai gustoasa. In mod paradoxal poate, varianta cu ingrediente de post (fara lapte, unt, oua) a iesit mereu cea mai gustoasa. Eu ii pun stafide si nuci in compozitie, iar deasupra ciocolata neagra Primola fie rasa, fie topita in prealabil cu un strop de apa 🙂 Siiii iese o minunatie de negresa! 🙂

  6. aurelia dumitru

    Am o reteta super simpla,cu nuci in loc de faina,cu fructoza in loc de zahar si multa cioco neagra,bun-bun.m-ai facut curioasa cu pudra proteica-nici eu nu mananc zahar sau faina.love the coconut☺

  7. MihaelaS

    Cea mai buna negresa din lume este cea cu doua tipuri de ciocolata (75%, respectiv 55% cacao), unt, faina si ceva zahar (eu pun jumatate din cantitatea de zahar indicata in reteta). Se lasa la cuptor (sub stricta supraveghere!) timp de aprox 25-30 min., pentru ca urmaresc ca mijlocul sa fie inca gooey si ciocolatos. Se scoate cand s-a facut putin pe margine, dar la mijloc, scobitoarea iese inca “murdara” de cioco. Pe cuvant, este un rai al simturilor!

  8. Ana

    Negresă cu muuulte nuci de toate felurile (și neapărat ciocolată de cea mai bună calitate, fără zahăr). Iese foarte crocantă.

  9. Raluca B

    Combinatia mea preferata atunci cand vine vorba de negrese este cea cu ciocolata neagra, nuci si zmeura!

  10. Bianca Rogoveanu

    Negresa pe care mi-o face mama, cu glazura de ciocolata si nuci !
    Multumesc pentru concurs !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *