Fit foodie travel rules

Anul asta am calatorit mai mult ca oricand. Cu masina, cu autocarul, cu avionul…am fost mereu pe drumuri. Si pe drumuri se intampla de cele mai multe ori sa nu mai respectam regulile de alimentatie (fiecare cu ale lui), sa cadem prada tentatiilor, iar de sport ce sa mai zic, ajunge pe ultimul loc daca ajunge si acolo.

In ultimile luni am batut tara in lung si in lat, cu treaba, cu foodie kid in excursiile scolare sau cu foodie man la etapele din campionatul national de VTM. In plus foodie man a batut si lumea larga in fiecare saptamana ceea ce inseamna doua lucruri:

1. Ma pot inscrie cu succes la campionatul de facut bagaje viteza (there’s a challenge for you Mazi 🙂 ! )

2. Am ajuns la formula de 4 reguli tried and tested in varianta fit foodie.

Si formula suna asa:

#1. Bring your own snacks.

fit foodie snacksDaca in multe terminale din lumea asta am vazut cateva optiuni de mancare sanatoasa, daca te-ai urcat in avon esti stuck cu niste chipsuri sau o mancare indoielnica. Calatoria cu autocarul/masina ofera incredibil de putine posibilitati de a alege ceva sanatos, posibilitati ce se gasesc de obicei numai la benzinarii (micii de Dedulesti nu se pun, bine?).

Asa ca cel mai bine ne luam de acasa gustari sanatoase, care rezista fara frigider macar 6 ore, nu se storcesc usor (am invatat asta in excursiile cu copiii), chiar imi plac (nu o sa ma chinui cu ceva doar pentru ca e sanatos, trebuie sa fie si foodie), si care chiar daca nu sunt cea mai sanatoasa optiune in general sunt de o mie de ori mai bune ca oferta de la benzinarie.

Lista noastra include asa: migdale&co crude, pudra proteica (o poti amesteca in orice sticla cu apa), sunca de curcan felii, branza babybel, oua fierte deja curatate, batoane proteice, fructe, legume deja taiate sau rosii cherry.

#2 Choose your treat


Nu-i chiar poza pe care va asteptati sa o vedeti aici, hmm? Dar cum suntem foodies credem cu tarie ca nu poti intelege o alta tara fara sa incerci mancarea (si asta include desertul). Asa ca in vacanta sau on the road, unde tentaiile sunt peste tot, trebuie sa alegi: cosul cu paine SAU desert SAU alcool. Adica poti sa le incerci pe toate, dar forma ta fizica va avea de suferit (si imi permit sa presupun ca si psihicul iti va fi afectat de remuscari). Pentru mine e usor, aleg 90% din ocazii desertul, painea numai daca e exceptionala iar vinul e mereu pe ultimul loc. Si chiar daca aleg desertul incerc sa nu il mananc pe tot (inca nu imi iese mereu, mai lucrez). Foodie man alege de obicei vinul. Fiecare e happy cu alegerea lui.

#3 Take your greens

amazing grass

Daca ar fi sa aleg un singur supliment pe care sa il iau zilnic este Amazing Grass, suplimentul verde. Acasa il iau mereu, dar pe drumuri este cu atat mai important pentru ca selectia de legume verzi este limitata la ceva frunze de salata sau o varza calita. Also, cand calatorim nu dormim la fel de bine ca acasa (seri lungi pe terase sau zile lungi in sala de sedinta) si cand suntem obositi avem mai multa nevoie de minerale si vitamine. Ca sa nu mai zic ca sistemul imunitar e solicitat si trebuie ajutat cat de mult putem. Asa ca take your greens!

#4 Move it

fit foodie travel

Putine sunt destinatiile unde nu am inghesuit in valiza adidasii. Daca sutem in vacanta alergam: faleza din Barcelona, Parisul duminica cand se inchide traficul in centru pentru alergatori si biciclisti, Hyde Park sau Central Park la ceas de seara, parcul Palatului Versailles… cateva din locurile noastre preferate de alergat. Nici faleza din Mamaia nu e de lepadat 🙂 dar numai dimineata, dupa ora 10 se transforma din run for fun in run for your life. Daca nu suntem in vacanta sau daca vremea e rea, we hit the gym room, majoritatea hotelurilor au una si in 20 de minute poti face un antrenament rezonabil inainte de a micul dejun. Cele mai impresionante sali de sport de hotel le-am gasit in Oslo (cea mai avansata tehnologic la The Thief), Singapore (cea mai frumoasa priveliste la Marina Bay), Frankfurt (cea mai mare la Jumeirah).

Antrenamentul de vacanta are cateva scopuri simple, sa tina metabolismul ridicat, forma fizica in…forma, si sa pastreze ritmul. Cine a revenit la sala dupa 2 saptamani de plaja stie la ce ma refer.

Ei asta a fost, 4 reguli simple pentru un fit foodie on the road. Voi aveti reguli fit de vacanta? Va astept cu comentariile mai jos.

Be happy and fit! (si in vacanta) 🙂

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *