Gem de zmeura si chia

Gemul de zmeura cu seminte de chia…este o idee geniala (care din pacate nu imi apartine) si pe care de mult am vrut sa o incerc. Acum ca sunt atatea fructe in piata nu am mai stat pe ganduri.

Ideea este geniala din 2 motive. In primul rand pentru ca semintele de chia au rol de legare/ingrosare a gemului si nu mai trebuie adaos de gelifiant. In al doilea rand pentru ca zmeura are oricum o multime de samburei mititei, asa ca nimeni nu va sti de fapt ca in gem sunt seminte de chia. Si prin nimeni ma refer la copiii care de obicei sunt mai putin deschisi la chestii noi si cu nume ciudat. Asa cum este chia.

Intr-un vas se pun 300 g de zmeura si 3 linguri de indulcitor natural la foc mic pana fierbe amestecand frecvent. Eu am folosit Sweet Freedom dar se poate pune si sirop de artar sau miere. Se da focul mic si se fierbe 5 minute zdrobind cu furculita zmeura. Se adauga 2 linguri de seminte de chia si se mai fierbe 15 minute pana se leaga gemul. Il punem intr-un borcan sau castron si il lasam la racit.

gem chia

Gemul se face in 20 de minute, este fresh si usor. Se pastreaza in frigider cam 2 saptamani desi la noi nu a rezistat atat.

Be happy and fit!

#Aceasta reteta a aparut prima data ca guest post pe Blogul despre…

3

One thought on “Gem de zmeura si chia

  1. Pingback: Limonada de capsuni cu chia | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *