Gofre proteice

Nimic nu spune mic dejun de duminica (sau luni liber…) decat niste gofre calde cu un ou posat si niste fire de sparanghel aburite langa. Cel putin pentru noi a devenit o traditie.

Dupa cateva incercari ratate (si o presa de gofre blestemata care mi-a mancat sufletul si vreo 3 bureti de vase) am ajuns la aceasta combinatie.

Din capul locul trebuie sa precizez ca nu va functiona intr-o presa de metal/fonta decat cu o cantitate consistenta de grasime…se lipeste ingrozitor. Am descoperit din intamplare forma asta de silicon care este absolut minunata. Se fac simplu si rapid, nu stai nesfarsit langa aragaz pana se fac 20 de gofre, nu se ard…ce sa mai. Minunata.

Ingrediente (pentru 6 gofre)

350 gr cartof dulce copt (sau aburit)

250 ml albusuri de ou

30 gr fulgi de ovaz

30 gr pudra proteica (fara arome; noua ne place asta)

1 vf de sare

Mod de preparare:

1. Se amesteca bine la blender toate ingredientele.

2. Se toarna in mod egal in forma de gofre si se coc 20 de minute in cuptorul incins la 220 grade.

3. Se lasa 2-3 minute la racit in forma si se rastoarna pe o farfurie.

4. Se servesc cu ou posat (sau ochi) si sparanghel aburit.

waffles

Variante:

– se poate folosi dovleac in loc de cartof dulce

– se poate folosi si pudra proteica cu aroma de vanilie daca dorim sa le servim cu sirop de artar, miere, fructe

Be happy and fit!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *