Lapte de migdale

Si iata si prima reteta!

Laptele de migdale este un aliment de baza pentru un fit foodie. Nu vreau sa stranesc polemici pro sau contra laptelui de vaca, noi am ajuns la concluzia ca asta de migdale e mai bun pentru noi si il laudam ca atare.

Il folosim in mai toate retetele de aceea l-am scris primul, plus in smoothies si shakes inainte de antrenamente. Se face chiar usor si ar fi pacat sa nu il incercati. Ce ar trebui evitat este bautura pe baza de migdale care se gaseste in comert. Data viitoare cititi eticheta, o sa vedeti cam cate migdale contine de fapt si cam ce contine in rest.

Trebuie sa precizez ca iese mai fin intr-un blender de mare putere (Vitamix sau Blendtec). Sunt scumpe ca naiba dar merita toti banii, pe langa smothies sau lapte de alune/seminte mai pot face si unt de migdale si cate si mai cate.

Ingrediente:

200 g migdale crude, cojite sau nu

500 ml apa

sare sau indulcitor sau arome dupa preferinte, noi nu ii punem absolut nimic altceva

Mod de preparare:

1. Se pun la inmuiat migdalele in apa, cat sa le acopere bine, cel putin 4 ore sau peste noapte.

2. Se scurg de apa, se pun in blender, se completeaza cu 500 ml apa (nu cea in care au stat) si se mixeaza bine pana la omogenizare. Blendtec/Vitamix are program special pentru laptele de nuci sau seminte asa ca no issues there. Intr-un blender clasic dureaza un pic mai mult.

3. Lichidul obtinut il mai completam pana la 1 l cu apa si avem un litru de lapte de migdale. Puteti sa puneti mai multa sau mai putina apa in functie de preferinte (cat de gros, subtire sa fie)

laptemigdale

Cu acelasi procedeu puteti obtine lapte de nuci, alune, caju…ce doriti.

Be happy and fit!

0

2 thoughts on “Lapte de migdale

  1. Pingback: Fursecuri proteice | The Foodie Family

  2. Pingback: Budinca de chia | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *