Limonada de capsuni cu chia

Dupa vacanta noastra din California (despre care am povestit aici) am venit acasa cu cateva idei pe care le punem in practica foarte des.

Iced tea de exemplu. Il gaseam peste tot si ne-a placut mult, surpinzator mereu venea neindulcit si iti puneai tu cat zahar credeai ca ii trebuie. Ei il faceau in niste aparate ca de cafea, dar din care curgea un ceai foarte concentrat peste care punea gheata cat paharul si apa ce mai incapea. De cand ne-am intors avem mereu in frigider o cana mare cu iced tea (de cele mai multe ori verde).

O alta idee pe care am pus-o in practica ever since este piureul de cartofi cu usturoi, cea mai buna chestie de la mujdei incoace. Nu am mai facut piure fara usturoi si nu stiu cum am trait pana acum fara piure din asta.

Cum am vizitat Whole Foods Market ca pe muzeu peste tot unde gaseam unul, am vazut tot felul de produse interesante. Cel mai mult mi-a atras atentia Chia Drink, il gaseam la raionul de bauturi reci si mi s-a parut grozav. Despre beneficiile seminitelor de chia am mai scris eu aici. Le-am folosit si in reteta de gem. La noi nu se gaseste si nici nu cred ca ar merge ca era 5 dolari sticla de 300 ml. Ceea ce e absolut caraghios, la noi gasesti seminte de chia la Solaris de exemplu cu 5 lei punga, din care punga ies 5 litri de bautura. Si se face si foarte usor.

Ingrediente:

30 g seminte chia
250 ml apa calda
500 ml suc

Metoda:

1. Se pun la inmuiat semintele de chia in apa calda, si se lasa cateva ore pana se umfla si devin gelatinoase. De obicei le las peste noapte.

2. Se amesteca gelul obtinut cu ce suc doriti, eu am facut o limonada in care am amestecat si niste piure de capsuni, dar se poate pune chiar orice suc, chiar si cu ceai am vazut in rafturi.

3. Se pastreaza numai la frigider.

Pentru ca am facut limonada cu capsuni nici nu se vede diferenta ca sunt seminte de chia, pentru ca oricum sunt semintele de la capsuni. La fel si daca facem cu zmeura. Se poate si indulci dupa gust, dar eu oricum beau limonada neindulcita.

chiadrink

Be happy and fit!

3

2 thoughts on “Limonada de capsuni cu chia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *