Porridge proteic cu afine

De cand s-a facut racoare, cel putin dimineata, am mancat porridge la micul dejun. Suna mai fancy asa, porridge, ca de fapt el saracu e un terci. Dar nu da bine in titlu “terci”, nu? “Terci de ovaz cu afine”…mda, nu suna prea bine deloc 🙂

Varianta clasica de porridge (sa ramanem pe fancy) se face cu lapte. In varianta proteinizata insa il facem cu lapte de migdale. Asta nu insemna ca nu se poate face si cu lapte normal, daca nu aveti lapte de migdale la indemana, merge foarte bine si cu din ala normal.

Nici nu pot sa ii zic reteta, e mai degraba o aruncare de ingrediente acolo, deci sa zicem modul de aruncare ar fi asa: la o ceasca de fulgi de ovaz se adauga 2 cesti de lapte de migdale (e prea de dimineata sa ma incurc cu gramaje, asa ca orice ceasca e bineventia, lichidul trebuie sa fie dublul ovazului) si se amesteca la foc incet cateva minute. Spre final se adauga o masura de pudra proteica (de persoana) si se omogenizeaza. Proteina noastra preferata e asta.

Inainte de servire se adauga extras: fructe (in cazul meu afine…prietenii stiu de ce), unt de arahide, sirop de artar daca nu numarati caloriile…mic dejun perfect de toamna.

porridge proteic

Be happy and fit!

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *