Dupa cum ati tot vazut, de ceva vreme particip la provocarea lunii din cadrul proiectului Dulce Romanie lansata de Mihaela mai bine de acum 2 ani. Proiectul asta se adreseaza oricui iubeste gatitul si mai ales gatitul de dulciuri, pe o tema data.
Pana acum provocarea asta a facut un tur de forta prin blogosfera dupa cum urmeaza:
Octombrie 2010 – initiatoarea provocarii, Mihaela, cu blogul ei, De prin lume adunate… cu dovleac
Noiembrie 2010 – Furnicuta Boscodina cu nuci si usturoi
Decembrie 2010 – Alison’s Trials cu peste si fructe de mare
Ianuarie 2011 – Ciocolata si piper cu rucola sau/si ciuperci
Februarie 2011 – Dulciuri fel de fel cu ciocolata
Martie 2011 – Bucataria Furnicutilor cu vin si cafea
Aprilie 2011 – Bucate pe alese cu miere si/sau miel
Mai 2011 – Explora Cuisine cu sparanghel sau dulce de leche
Iunie 2011 – Dulcegarii Culinare cu menta si cirese
Iulie 2011 – Retete fel de fel cu fructe de padure si busuioc
August 2011 – Papa bun cu pui si/sau prune
Septembrie 2011 – Betty’s Kitchen cu vinete si pere
Octombrie 2011 – Dulce Romanie implineste un an! My Fancy Cake lanseaza provocarea cu Ziua Recoltei prin Cupcakes
Noiembrie 2011 – Xandrinne si ale ei ispravi culinare cu mere si hrean
Decembrie 2011 – Cooking with my soul cu ghimbir si prajiturele de Craciun
Ianuarie 2012 – Mitinita cu detox prin citrice (sau nu)
Februarie 2012 – Caietul cu retete cu retete de dragoste si drojdie
Martie 2012 – Arome si culori cu paste si frisca
Aprilie 2012 – Blog de sotie fericita cu mac si cu gandul la Paste
Mai 2012 – Toata ziua in bucatarie cu spanac
Iunie 2012 – Andie’s Veggies cu caramel
Iulie 2012 – Simplu si Bun cu zmeura, branza de capra si vanilie (min 2 din 3)
August 2012 – Kiss The Cook cu levantica
Septembrie 2012 – All Day Cooking cu piersici
Octombrie 2012 – Placeri simple cu cea mai buna reteta din repertoriul personal
Noiembrie 2012 – din nou Mihaela de la De prin lume adunate cu o tema tricolora, mai precis Rosu Galben si Albastru.
Ei si acum e randul meu sa va dau ingredientul provocarii lunare. Cred ca ghiciti ca nu m-am gandit prea mult cand am ales sa fie ceva cu BEZEA. Adica chiar am avut emotii cand am luat lista cu fostele ingrediente la rand sa vad daca a mai fost bezea. Dar being my lucky self nu a mai fost, asa ca acum e momentul (chiar foarte festiv as zice) sa facem ceva cu bezea: bezele, pavlova, macarons, glazuri si ce va mai trece prin cap care sa aiba la baza combinatia de albush+zahar.
Va doresc multa bafta la bezelit şi aştept retetele voastre pana pe 27 decembrie pe adresa de mail monica@foodiefamily.ro. Scrieti in mail numele vostru şi al site-ului/ blogului pe care îl deţineţi, o poză cu preparatul final, denumirea acestuia si link-ul către postare/ postări. Dacă nu aveţi un blog, atunci vă rog să îmi trimiteţi pe mail numele vostru, reţeta si o poza cu preparatul final. Parada va fi prezentata pe 28 decembrie, asa ca vom fi o super sursa de inspiratie pentru last minute ideas cu deserturi de revelion.
Spor la bezelit, la pozat si in toate celelalte care va aglomereaza luna asta!
De cand asteapta albusrile din frigider sa fie folosite!!! Pentru aceasta tema nu pot spune decat LIKE!!!!
Frumoasa provocare, bezeaua este punctul meu slab inca de cand eram copil, sper din suflet sa am timp sa pregatesc ceva special!
Cu drag,Daiana
Niciodata nu mi-au iesit bezelele, poate fiindca nici nu ma omor dupa ele, ,dar o sa ma straduiesc si poate de data asta imi reusesc si dau curs provocarii
Dulce si frumoasa provocare;nu am participat niciodata chiar daca am primit invitatii dar acum am prins curaj;ma primiti??
@caietul cu retete: poate de data asta iti iese 🙂 succes
@lulu: sigur ca te primim
Nu sunt eu prea mare fan bezele, dar asta ar fi fost o tema buna pentru ianuarie,cand raman multe albusuri .Poate incerc si eu ceva dupa Craciun.
Nu trebuie sa lipsesc,imi place provocarea! :*
Flory, te asteptam!
Uff , am vazut prea tarziu provocarea .Am un tort de bezea pe care il fac de pe vremea cand cuptorul nu mergea decat la flacara f mica . Si acum daca ma intalnesc cu fosti prieteni de atunci sunt intrebata …mai faci tortul tau de bezea :))
Pingback: Macarons cu scortisoara de Craciun -Cooking with my soul
Pingback: Ciocolatǎ caldǎ cu cardamom şi bezea – Mansarda cu bunătăți
Pingback: Macarons cu scortisoara de Craciun -