Foodie Family gateste la TV. La Prima TV

Mai tineti minte cum am povestit eu ca m-am apucat de gatit din cauza unei emisiuni TV? Ei uite ca am ajuns sa fac si eu una. Una mica mititica dar cu un subiect tare drag mie, si anume pachetelul de scoala pentru copii. Asa ca incepand de maine 5 martie, impreuna cu foodie kids ne producem in fiecare marti la emisiunea “Totul despre mame” un sezon intreg, si pregatim 12 pachetele.

Dar cum am ajuns eu sa fac rubrica cu pricina. Totul a inceput cu un mail “cautam o bloggerita” care sa faca rubrica cu pachetelul (deci copii de scoala in dotare sunt de preferat) la emisiunea mai sus mentionata. Dupa un mic research am zis de ce nu, suna interesant. Pot sa filmez si cu copii? Sigur, si mai bine. Foodie kids au fost super entuziasmati de ideea filmarilor asa ca ne-am apucat de treaba.

Ulterior am aflat ca treaba insemna 12 idei de pachetel, si nu, nu se pot face 2 feluri de briose ca tot briose sunt. 12 idei diferite. O zi intreaga m-am gandit ce sa fac si cum, ca doar cu o combinatie de iaurt si 3 biscuiti nu se face o rubrica. Filmarile urmau sa se faca la noi acasa, si desi spatiu aveam destul a aparut problema mobilei mele mov care reflacta in draci toate cele, daramite niste reflectoare de film, asa ca ne-am invartit ceva pana am gasit unghiul cel mai bun. Am filmat cate 4-5 rubrici o data si asta a insemnat si 5 ore de filmat, care s-au dovedit mult mai obositoare decat pare. “Mama, pot sa stau jos?” a fost des auzit pe parcursul filmarilor si nu e cel mai relaxant mod de petrecut cateva sambete.

Dar cel mai greu mi s-a parut discursul. Adica cine ma stie, stie ca vorbesc mult si multe, si prietenii mi-au zis “pai o sa fie usor ca tu esti spontana si simpatica” dar cand merge camera nu prea poti sa spui orice, trebuie sa vorbesti coerent si clar iar eu vorbesc prea repede…si uite asa am zis o data si inca o data si inca o data ca sa inteleaga si publicul. Initial am crezut ca va fi usor, doar filmasem cu Marius pentru emisiunea lui Sanatatea in Bucate, totul a mers perfect, nu am tras nici o dubla. Alta e insa situatia cand devi personajul principal. In plus si kinderii deveneau brusc incordati si se simteau ca scosi la tabla cand incepea filmatul. In mod clar au mai mari sanse sa se faca bucatari decat actori 🙂 Cum se oprea camera insa nu se mai opreau din vorbit…Mai ales despre cum merge camera, pe ce buton apesi, pot sa filmez eu, unde vine cablu asta, pe unde bagi caseta….In plus bietul Alex a avut si o extractie de dinti inainte de filmari asa ca nu prea s-a simtit in largul lui. Dar ne-am descurcat.

Ei dar trecand peste toate astea toata experienta a fost foarte frumoasa si foodie kids sunt fericiti ca ii da la televizor 🙂 Iar eu sper ca mica noastra rubrica sa ajute mamici si copii scolari sa aiba o gustari bune si diverse la scoala.

La sfarsit un rand de multumiri ca la Oscar:

– echipei de filmare, au fost extraordinari si m-am simtit ca intre prieteni

– Foodie man pentru ca m-a sustinut si m-a suportat cat l-am batut la cap cu ideiile mele si cu brainstormingul

– my best friend Claudia ca m-a convins sa fac rubrica cand aveam inca dubii

– Cursul de “Business Presentation” de  la Qualians si Florin Enache ca m-au invatat sa nu imi fie frica de camera de filmat (cursul asta l-am facut prin 2008 cu alt scop dar uite ca si azi se dovedeste folositor).

So, uitati-va la noi maine si asteptam feedback 🙂 Noi ne-am straduit, si, desi nu suntem profesionisti, speram sa va placa.

0

9 thoughts on “Foodie Family gateste la TV. La Prima TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *