Pistoia, destinata foodie 2017

Daca nu v-ati facut deja planurile turistice pe anul acesta (noi suntem organizati pana in septembrie deja) iata vin cu o propunere toscana. Pistoia.

Capitala culturala a Italiei in 2017 si una din cele 10 destinatii in topul Lonely Planey Best in Travel tot in 2017, Pistoia nu v-a mai fi doar un mic orasel de langa Florenta ci o destinatie turistica in toata regula.

Pana anul acesta foarte putini turisti ajungeau aici, atrasi de mai cunoscutele destinatii toscane, lucru foarte evident prin faptul ca nu exista nici cel mai mic magazin de suveniruri. Nimic. Niente. Faptul ca este capitala culturala a Italiei in 2017 inseamna ca orasul va primi fonduri importante pentru modernizarea si pastrarea a obiectivelor importante, construirea de piste de biciclete, renovarea spitalului Ceppo datand din din sec XV, muzeul de arta moderna de la Palazzo Febroni. Dar intre aceste obiective, se remarca Domul si Catedrala di San Zeno, similar celui din Florenta, si din turnul caruia se vede intr-o zi senina pana in capitala Renasterii.

Citeste articolul

2

Foodie Trends 2017

Ca orice (usor) obsedat de planificare si organizare mi-am facut la inceput de an o lista cu cele mai importante foodie si food tendinte care vor domina bucatariile, instagramul si nu numai in 2017. De ce zic Instagramul, pentru ca de obicei de acolo pleaca tendintele (avocado toast va spune ceva?).

Am citit o multime de liste si articole si iata trendurile care m-au inspirat pentru anul care tocmai a inceput.

  1. Mancarea mov. Trebuia sa incep cu asta, doar e culoarea mea prefearata. Deja au aparut morcovii mov si conopida mov si guliile mov si cartofii mov. Urmeaza sa vedem sparanghel mov si porumb mov. Si personal abia astept sa incerc inghetata ube, din cartofi dulci mov specifica in japonia.

2. Arome din flori si fructe. Daca pana acum florile erau folosite mai ales la decor, a la panseluta in farfurie si fructele numai a la cirese langa rata, anul acesta orizonturile se vor largi si se vor uni. Combinatia anului este cea de zmeura cu levantica si se va regasi in iaurt, sirop, ceai si cocktailuri alcoolice si nu numai. Personal combinatia mea preferata era de capsuni cu soc incercata intr-un tort aniversar si multa inghetata, dar abia astept sa incerc si zmeura cu levantica.

Citeste articolul

2

Foodie Family Awards 2016

Nu imi vine sa cred ca am ajuns la PATRA editie a Foodie Family Awards pentru locurile si lucrurile care ne-au impresionat cel mai mult in anul care se incheie si care merita din punctul nostru de vedere sa primeasca stampila roz (lovely made by Viata in acuarela)

Without further ado iata castigatorii editiei 2016.

1. Best supermarket: Mega Image.

Anul acesta Mega Image a deschis un mega concept store in Baneasa si este mega. Gasim aici pe langa sectiunile Gusturi Romanesti si Wine Gallery o sectiune noua, Fromagerie, unde am gasit mereu o selectie foarte variata. In plus are si sectiunea Cool. Iar la Mega din Jolie Ville au introdus si un salad bar, nu chiar ca cel din Wholefoods, dar exista. Este un inceput. Deci Mega Image a castigat sectiunea si anul acesta.

Citeste articolul

2

The Fat Duck

Restaurantul The Fat Duck nu cred ca mai are nevoie de introducere. A fost cativa ani la rand in varful topului 50 Best Restaurant in the World, avea 3 stele Michelin si o lista de asteptare lunga cat china. Am avut la un moment dat rezervare dar nu am mai ajuns la Londra si a trebuit sa anulam. Apoi chef Heston Blumenthal a inchis locatia 10 luni pentru renovari si a plecat in Australia si noi ne-am luat cu alte restaurante si calatorii foodie.

Am “dat peste” Heston Blumenthal din nou in timp ce ne uitam la Masterchef Australia unde juriza finala. Finalistii au trebuit sa replice un desert de la Fat Duck, ceva monumental. Castigatoarea, Billy McKay , asa mult l-a impresionat pe Heston ca acesta i-a oferit ocazia sa vina sa gateasca la Fat Duck. Asa a reaparut pe harta intereselor noastre foodie acest loc. Redeschis de curand, si-a recastigat cele 3 stele aproape instant. Am reusit sa prindem o rezervare la inceputul lui decembrie si ne-am organizat impreuna cu Andra of Menta si Rozmarin si Cornel of Wandering Oltean pentru un weekend la Londra de pomina.

Citeste articolul

2

Ferma Dacilor

Ne place ca de 1 Decembrie sa mergem la o pensiune prin tara. Sunt atatea locuri minunate in Romania si de fiecare data ne bucuram de locurile pe care le descoperim. In minivacantale de 1 Decembrie am mers cu mocanita in Covasna, ne-am plimbat pe dealurile de langa Miclosoara sau am vizitat satele deja faimoase din zona Viscri.

Anul acesta am gasit o locatie foarte frumoasa si mult mai aproape de casa, Ferma dacilor. La o ora de Bucuresti, in Prahova langa Mizil, pe un drum foarte liber (nici vorba de trafic chiar si in zile de nebunie pe DN1), peste dealuri acoperite de vii ce aduc a Toscana.

Citeste articolul

3