Foodie Family eats and dives langa Venetia

In weekend-ul trecut am dat o fuga pana la Venetia. Foodie man si-a dorit sa se scufunde in cea mai adanca piscina din lume, are 40 de m adancime si se gaseste langa Treviso. Drept care acolo am si zburat repede si eficient cu avionul mov.

Piscina a fost construita intr-o zona cu ape termale, asa ca am stat la un hotel de bai si tratamente gen Baile Felix. Hotelul e cam din aceeasi poveste, cei drept renovat dar altceva decat o minunanta piscina cu apa termala nu pot sa spun grozav despre el.

Piscina Y-40 Deep Joy in schimb este incredibila, pe langa adacimea de record, mai are si o serie de pesteri si tuneluri pentru antrenat scafandri, o zona mai putin adanca de 10 m unde era o sedinta foto subacvatica cat timp am stat noi acolo si o multime de scafandri la liber, in apnee. Si un tunel pentru admiratori. Si este deschisa si pentru inot, nu numai pentru scufundari.

Citeste articolul

3

Za German Wurst Wagen

Au fost o data patru prieteni foodie care au batut lumea in lung si lat. Sa guste si sa manance in cat mai multe tari. Si au mancat ei pe curti luminate si restaurante stelate dar si prin sate, si peste tot s-au simtit bine si le-a placut. O data erau la o margine de oras american unde se adunasera zeci de carutze cu mancare si asa bine s-au ospatat si asa mult le-a placut atmosfera ca si-au zis ca pot face si ei asta, acasa la ei in oras. Zis si facut, au cumparat o caruta noua si frumosa, au vopsit-o vesel in portocaliu, au incarcat-o cu cele mai bune merinde pe care le-au gasit dupa ce au batut in lung si lat tara recunoscuta pentru cei mai buni mestesugari de carnati si au pornit la adunarea de carutze cu mancare unde toata lumea le-a laudat merindele si veneau oameni de prin alte orase sa le incerce. Si cei patru prieteni foodie au fost foarte fericiti ca oamenii le apreciazu bucatele. Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.

Citeste articolul

3

Eat the foodie year – Februarie

Gata si luna februarie, cu ultima zapada si cu sarbatorii amoroase. Proiectul Eat the foodie year a progresat frumos, si am avut multe motive de sarbatorit culinar.

Ce am serbat in februarie.

2 Februarie – Jour de Crepes

A doua zi din februarie este o sarbatoare catolica, Candlemas (in franceza La Chandeleur), zi in care este traditional sa mananci clatite. Multe. O alta traditie a zilei este sa intorci clatita ca un expert, cu o singura mana, in timp ce in cealalata sa ti o moneda. Daca iti iese atunci vei avea noroc tot anul. Mi-a iesit 🙂

Citeste articolul

2

Tarta cu dovleac si dulceata de ardei iute si un giveaway Bunicel

Zilele mohorate din ultimul timp m-au facut sa petrec mai tot timpul in bucatarie, gen la gura sobei, numai ca am stat in fata aragazului sau cuptorului. Pentru ca brusc foodie men au inceput sa ceara “ceva bun” am putut sa ies din linia “carne cu salata” si mi-am facut de cap cu tot felul de tocanite si prajituri.

In rotatia de cina din ultimul timp a intrat si aceasta tarta savoury, cu dovleac, dulceata de ardei iute si salvie prajita, buna de mancat in picioare, la bar, cu ochii in telefon/laptop, pana e gata main dish al serii.

Citeste articolul

2

Castel, istorie si iubire in Toscana

Pentru ca astazi este o zi in care totul in jurul nostru e roz/rosu cu inimioare si la radio canta numai melodii de dragoste, zic sa va povestesc despre un loc din Toscana unde se pot organiza nunti sau evenimente aniversare speciale.

Este vorba despre Castello del Trebbio, pe care l-am vizitat in noiembrie cand am fost in Toscana in foodblog tour. Este un loc deosebit, nu numai pentru amatorii de vinuri (proprietarii sunt producatori recunoscuti) sau ulei de masline, ci si pentru iubitorii de istorie. Pentru ca acest Castello del Trebbio a fost detinut de familia Pazzi si in camerele lui inalte si cu ferestre mici (este mai mult o fortareata decat un castel) s-a planuit asasinatul asupra familiei Medici. Also fanii filmului Hanibal cred ca vor gasi aici detalii interesante.

Citeste articolul

3