In timpul ultimei deplasari la Londra am reusit sa strecor si o cina la un restaurant de tapas, Ametsa, unde meniul a fost creat de Elena Arzak. Cum inca nu am ajuns in San Sebastian am zis sa profit de ocazie si sa va vad ce i-a invatat sa faca pe englezi de au si primit o stea Michelin pentru acest restaurant.
Nu am fost deloc dezamagit. Mai ales ca am avut norocul sa fie chiar ea in ziua aceea in bucatarie, avusese ceva eveniment in Londra si a trecut si pe la restaurant. Lucky me 🙂
Meniul de degustare tapas era imparit in Aperitivos, Entrantes, Pescados, Carne si Posteres.
Aperitivos au venit toate o data la masa si au fost asa
Mango, beer and black pudding.
Onion rock with Marinated Anchovie
Ham Test Tubes
Kataifi with Scorpion Fish Cake
Entrantes
Scallops at home
Langoustines on Bamboo
Graffiti Egg with Green Sauce
Pescado
Turbot, Rhubarb, Lilly
Carne
Iberian Pork “presa” on Embers
Postres
Orange French Toast and Spinach
The Big Truffle
Ciocolata alba si neagra in forma de mure cu frunze de menta
Am fost foarte impresionat de aceasta experienta de tapas stelara. Recomand cu caldura oricui ajunge in Londra.