Dupa cum probabil ati aflat de prin blogosfera sau de pe FB am fost acum vreo luna impreuna cu Mazi, Florin, Catalina si Brandusa la proaspatul deschis restaurant Ago din Bucuresti.
Iesirea a fost organizata de Cristi, bun prieten cu Nico Lontras. De Nico probabil ati auzit de la Top Chef unde a fost finalist. Eu nu am urmarit emisiunea, am evitat orice concurs de gen la tv pe motivul ca difuzeaza cancan over food si ma enerveaza la culme. Dar stiam de Nico de pe blogul lui Cristi asa ca m-am bucurat tare de intalnire. Si nu in ultimul rand, Nico este si el blogger de food impreuna cu sotia lui. 🙂
Seara a fost minunata, mancarea mi-a placut mult. Am gustat o multime de feluri, am vorbit cu Nico, l-am bombardat cu intrebari, inclusiv obsesia mea “de unde cumpar eu yuzu” 🙂 Ne-a povestit despre fiecare fel, despre ingrediente, despre restaurant. Cel mai mult mi-au placut partea de sushi si partea dulce. Pot sa spun cu mana pe inimia ca la Ago e cel mai bun sushi din oras, si de mult caut asa ceva si pe la noi. Secretul consta in pestele proaspat si variat si in sushi chef Catalin Petrescu care prepara numai aceasta parte, si o face minunat.
Dar pentru ca am vrut sa fiu cat se poate de obiectiva in acest review, la o saptamana dupa intalnirea organizata am luat cu mine foodie family ca sa isi dea si ei cu parerea si sa mancam mancare din meniul obisnuit. Foodie man a fost si el incantat de sushi si sashimi, mai ales ca o zi inainte incercase si pe la Benihana deci era cat se poate de informat de oferta din Bucuresti. Foodie kids au lichidat un snitel imens, un snitel despre care ospatarul a spus ca nu prea e portie de copii…n-a vazut el pana acuma foodie kids 🙂 si au primit si paste cu sos rosu desi nu erau in meniu. Am mai fost impresionati si de mielul la cuptor si codul negru si overall winner a fost desertul “gustul padurii”. La final foodie kid a dat verdictul: “Burtica mea e fericita”!
Abia astept sa vina vara pentru ca la Ago este si o frumoasa terasa la lac, terasa perfecta pentru un midnight sushi, pentru ca sushi bar functioneaza pana la 1 noaptea ceea ce noua ni s-a parut awsome!
Va las cu niste impresii din meniu, frumoasele fotografii by Catalina. Eu am fost prea ocupata cu mancarea si sa iau notite.
1. Andive in 2 culori cu branza de capra si trufe, ardei copt umplut cu cod negru pe chips de cartof.
2. Sahimi new style: ton cu mango si branza de capra, somon cu trufe, burta de ton cu smochina si reductive de sos de soia, hamaki cu coriandru, usturoi si ulei de susan, seabass cu sos XO (crevete si saint jacques deshidratat), avocado cu icre de somon.
3. Tartar de ton cu crab si icre de somon, piure de avocado, pe frunza de bambus
4. Maki roll cu avocado si castravete, in carpaccio de waygu, foie gras pe plita cu o crusta crocanata minunata si foita aurie. Mentionez ca foita a fost asa de scena, a doua oara cand am fost nu mai era. Mai bine, este perfect fara.
5. Granita de capsuni, tequila, triplu sec, coaja de lime, fresh de portocale.
6. Cod negru in crusta de cerneala de sepie, piure de conopida, saint jaques.
7. Piept de rata cu sos de ghimbir si hoisin, legume juliene, pak choi prajit
8. Deserturi: Gustul padurii, Trio de ciocolata, cheesecake de mango, petit fours
Cel mai bun sushi, cele mai bune ingrediente (trust me, am fost in camara…arata la ca Whole foods), cele mai inventive deserturi. Love.