Cut by Wolfgang Puck at Marina Bay Sands Singapore

Inceputul de an m-a gasit din nou in Asia, in ianuarie am ajuns in Singapore…singurul loc din lume unde ma duc sa mananc la mall, pentru ca in Singapore gasesti la mall si hawker centers si restaurante de chefi stelati Michelin.

CUTRestaurantentryDe ceva vremea vroiam sa incerc restaurantul CUT by Wolfgang Puck (deschis in 2010) si in sfarsit am ajuns. Restaurantul face parte dintr-un lant (mai sunt 2 in Dubai si Las Vegas, si inca unul s-a anuntat pentru Londra). Desi e restaurant de chef stelat, decorul nu este scortos (fete de masa alba, candalabre…) ci are un decor tipic de steakhouse. Pentru ca la CUT asta gasesti: FRIPTURI. 

Fripturi de vita mai precis, wagyu de America, Australia si Japonia, Angus USDA si Australia. Unele sunt corn fed altele grain fed. Dry aged si wet aged. Cu os sau fara os. In toate cut-urile posibile, fillet mignon, rib eye, porterhouse…aproape nici nu sti ce sa alegi. Toate fripturile sunt date un amestec de 13 condimente si ierburi, smoked grilled cu lemn de mar si apoi date la broiler. Contrastul dintre crusta perfecta si miezul roz…face toti banii (care, btw, nu sunt putini de loc). Langa fripturi avem o gama clasica de garnituri cu creamed spinach, mac&cheese, cartofi, onion rings dar si o inedita mamaliga cu parmezan 🙂 Apoi o gramada de sosuri, si clasice (chimichurri, bordelaise, bearnaise) dar si unele cu influenta locului ( wasabi-yuzu butter). Si daca astea nu sunt suficiente exista si cateva toppinguri: blue cheese, ou ochi, ciuperci sau maduva.

Dar si antreurile sunt foarte interesante si am preferat sa aleg un antreu decat o garnitura la friptura…ambele nu prea incap, ori ori.

CUTfoodiefamily

CUTfoodiefamily2

Paine…

CUTfoodiefamily3

Blue Fin Tuna Tartare, Wasabi Aioli, Ginger, Togarashi Crisps, Tosa Soy

CUTfoodiefamily4

Prawn “Cocktail,” Wasabi Panna Cotta, Celery Salt, Avocado Mousse, Yuzu Citrus

 

CUTfoodiefamily5

Tasting of New York Sirloin (U.S.D.A. Prime Illinois Corn Fed; American Wagyu From Snake River Farms; True A5 Kobe Beef From Hyogo Prefecture) with Bone Marrow topping.

Daca nu luam in calcul pretul absolut monstruos…aceasta farfurie a fost sublima.

CUTfoodiefamily6

Eggnog Baked Alaska, Spiced meringue, Roasted quince, Hazelnuts, Cinnamon Basil

CUTfoodiefamily7

Valhrona Chocolate Souffle, Creme Fraiche Cream, Caramelized White Chocolate Icecream

CUTfoodiefamily8

On a funny note, iata cum arata pe spate meniul…mi se pare mie sau l-am vazut si pe la noi?…(cough cough)

CUTwordcloud

Daca pana acum restaurantul meu preferat de steakes in Singapore era Morton’s acum pot spune ca aici imi place mai mult. Mult mai mult. Noroc sa ajung rar ca la ce preturi au nu este un loc unde sa vin des.

2

One thought on “Cut by Wolfgang Puck at Marina Bay Sands Singapore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *