Luna aceasta a fost foarte incarcata in avioane si hoteluri si drumurile m-au dus si la Roma pentru cateva zile. Nu ma pot plange prea tare pentru ca asa am ocazia sa incerc restaurante noi de fiecare data, in Roma sunt atat de multe incat precis nimeresc la unul grozav.
Ultima descoperire a fost Il Convivio Troiani, un restaurant italian clasic cu produse regionale perfecte intr-un decor plin de fresce si tablouri. Restaurantul este unul family run de trei frati cu pasiune pentru mancare, are o stea Michelin si e considerat un templu de alta cucina. Si lista de vinuri e chiar impresionanta. Sa nu mai vorbim de lista de ape plate si minerale.
Pentru inceput am primit acest copacel cu chipsuri de legume.
Sgombro, burrata, ciliegie, soia, fichi secchi e pinoli
Polpo verace “scordato” nel tegame con finta maionese di lamponi, asparagi e mele verdi
Anghinare la gratar
Spaghettoni “Felicetti” alla Amatriciana
Spaghetti “Felicetti” ajo e ojo, peperoncino, pecorino romano, gamberi rossi, limone, menta e
scaglie di mandorle
Animelle di vitella arrostite glassate alla birra, scalogno croccante, susine e prosciutto crudo
Dall’agnello…… tutto carre’ : quattro differenti preparazioni con le diverse parti del carre’
Sottobosco: bavarese alle mandorle, cioccolato, gelato alle noci pekan e sorbetto alle fragoline
Aici am mancat cele mai bune paste amatriciana cu cel mai crocant guanciale din cate am mancat eu si cel mai savuros sos de rosii. O experienta foarte placuta si memorabila.