Il luogo di Aimo e Nadia este un restaurant deschis acum 50 de ani de cuplul Aimo si Nadia si condus in prezent de Stefania, fiica cuplului. Are 2 stele Michelin. Locatia este nepretentioasa, intr-o cladire absolut banala intr-un cartier rezidential in vestul orasului Milano. Restaurantul este o destinatie foodie dar si artistica, fiind cunoscut si pentru colectia de arta semnata de Paolo Ferrari (not the car Ferrari : ). Bucatarie superba de la inceput la sfarsit, colectie de vinuri impresionanta, serviciu atent dar nu pretentios, fara teatru, fum, aburi, sferificari sau panselute.
A small taste: like a prologue
Purple shrimp from Sanremo raw/cooked with pureed early vegetables and soft tarallo
Etrurian soup with vegetables of the season, legumes, whole Tuscan farro wheat, aromatics herbs and dried fennel flowers
That’s raviolo! Raw crispy cuttle-fish from Adriatic Sea, lemon marmalade, smoked scamorza cheese and beetroot granite
Spaghettoni of semolina durum wheat (Cavalieri) with Cetara anchovies juice, turnip tops, Piedmontese hazelnuts and white truffle cream
Tortelli filled with ossobuco of Piedmontese veal and its madrone in capon broth flavoured with vervain
Tenderloin of veal Fassone breed in a light panure of camomile and red onions compote
Carrot from Polignano with taleggio cheese
Black lemon: Sorrento lemon cream, lime foam and “loom” powder, with Apulian almond milk.
Am fost foarte impresionat de acest restaurant, pentru mine este cel mai bun din Italia dupa Osteria Francescana si chiar pe locul 5 so far din lume. Mi-au placut in mod deosebit tortelli umpluti cu ossobuco, nu mai vreau ossobuco decat asa de acum incolo 🙂
Dar experiente foodie putem gasi si la pizzerie in Milano 🙂 La Pizza AM, iar intr-un cartier departe de centru si turisit am gasit the best pizza napoletana, faceau doar 7 feluri de pizza cu aluat dospit incet 48 de ore. Simpla si perfecta. Am incercat pizza cu ansoa si cu marinara (fara mozza).