Le Chateaubriand

Azi trebuia sa ne intoarcem din vacanta. Vacanta aia mare de 2 saptamani pe care o planuiam din martie, prin Normandia si Bretania, cu toate cele 3 generatii de foodie family. Eh dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, sau mai bine zis cu cea de la birou, ne-am ales pana la urma cu o saptamana la Mamaia in care foodie man a mers la munca 🙁 si cu un weekend la Paris ca sa nu pierdem de tot biletele de avion.

Si nu a fost rau deloc 🙂 Numai 25 de grade si 2 restaurante noi…a fost chiar foarte bine 🙂

Despre Le Chateaubriand am mai mentionat eu cand am facut cel mai bun tort de ziua mea dupa reteta lui Inaki Aizpitarte, chef la Chateaubriand. Restaurantul este acum pe locul 27 in top, adica inaintea lui Robuchon si 2 locuri dupa Arpege, se fac rezervari doar cu 2 saptamani inainte doar la primul seating. De la 9.30 nu se mai fac rezervari ci se sta la coada afara in asteptarea unei mese. Si era o coada nu gluma…

Pentru un restaurant din top 50 este cel mai basic si ne fitzos din cate am vazut. Destul de departe de centru, intr-o zona mai putin buna cred, pentru ca taximetristul ne-a intrebat de 2 ori daca suntem siguri ca aia e adresa, si daca treci prin fata lui arata ca orice alt bistro ponosit din Paris. Personal tanar, tatuat si cu inele in nas, funky asa 🙂

LeChateaubriandFoodieFamily

O sa va povestesc ce am mancat, dar asta nu inseamna ca puteti manca si voi tot asta, pentru ca meniul se schimba zilnic, in functie de ce au gasit prin piata, si se mai schimba si in mijlocul mesei daca raman fara ceva. Meniul e printat pe o foaie A4 numai in franceza, daca nu pricepi ceva iti explica personalul.

“Do you have an English menu?”

“I am the English menu” :)))

Meniul de vinuri, impresionant dar printat tot pe foi A4 capsate cat se poate de lejer. Nu iti schimba tacamurile la fiecare fel si stai inghesuit pe model sardina ca la orice terasa din Paris, cu mesele acelea microscopice. Nimic nu tradeaza locul asta ca fiind un mare restaurant.

Nimic decat mancarea. Meniul e fix, de degustare, nu ai ce sa alegi. Poti alege sa ti-l arate sau sa fie surpriza, sa nu stii ce urmeaza. Am ales surpriza evident asa ca denumirile felurilor sunt din scurta lor prezentare cand au fost aduse si din concluziile noastre. No fancy names here.

Amuse bouche

Choux sarate cu mac

LeChateaubriandFoodieFamily2

Chevice cu sos de rosii si coriandru (pe care am fost instruiti sa il dam pe gat din prima)

LeChateaubriandFoodieFamily3

Whitebait prajite (adica niste hamsii 🙂 ) cu praf de tamarind

LeChateaubriandFoodieFamily4

Ficat de peste unditar cu salsa verde si samphire

LeChateaubriandFoodieFamily5

Supa rece de rosii

LeChateaubriandFoodieFamily6

Feluri principale

Sepie cu cerneala de sepie, ceapa marinata, migdale proaspete si flori de marar

LeChateaubriandFoodieFamily7

Cod cu cartofi in 2 feluri (rasi si aproape cruzi; cipsuri incredibil de subtiri) 

LeChateaubriandFoodieFamily8

Bibilica cu vinete la gratar (aroma foarte puternica de afumat) si porcini

LeChateaubriandFoodieFamily9

Deserturi

Inghetata de buttermilk si spuma de soc

LeChateaubriandFoodieFamily10

Bezea cu galbenus de ou crud caramelizat

LeChateaubriandFoodieFamily11

Platoul de branzeturi

LeChateaubriandFoodieFamily12

De curatat palatul niste capsuni cu bombonele cip (cine stie ce sunt alea bomboanele cip…altfel nu stiu sa le descriu)

LeChateaubriandFoodieFamily13

Merita de mers? Absolut. Merita sa fie pe locul 27…sincer nu prea vad de ce. Adica a fost bun, foarte bun, dar am mancat in alte parti si mai bine. Totusi daca reusiti sa faceti rezervare, va fi una din cele mai bune mese pe care le puteti avea in Paris cu 65 euro. Daca alegeti si wine pairing mai puneti 60 de euro de fiecare.

4

One thought on “Le Chateaubriand

  1. Pingback: Le Servan | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *