Le Servan

Stiu ca asteptati cu nerabdarea povestea de la Noma dar era altcineva la rand. Le Servan, unul din cele mai hot restaurante din Paris acum, si unde poti manca extraordinar cu 60 de euro care e ceva in Paris.

Primul pas ar fi sa te indepartezi bine de centru, de terasele turistice si de multime in general. Ca si Le Chateaubriand, Le Servan s-a deschis intr-un cartier mai putin trendy dar plin de carciumi bune, intr-un spatiu ce probabil fusese o cafenea ponosita, cu vreo 20 de locuri la masute mici tipic pariziene si inca cateva la bar, unde gatesc doua surori Katia si Tatiana Levha, tinere dar trecute prin bucatarii faimoase (L’Arpege si L’Astrance printre altele).

Bucataria e deschisa, o vezi din strada ca o vitrina, si este foarte mica…adica asta e tot…are deschidere si catre restaurant, daca stai la bar ai si spectacol.

ServanFoodiefamily13

Meniul se schimba zilnic si este destul de concis (4 aperitive numite Zakouskis, 4-5 antreuri, 3 feluri principale, 3 deserturi), suficient pentru a avea de unde alege.

ServanFoodiefamily8

Noi am luat toate cele 4 zakouskis 🙂 nu ne-am putut decide.

Coeurs de canard frits, sweet chili sauce (Inimi de rata prajite, sos iute chili cu lemongrass, mi-au placut enorm)

ServanFoodiefamily2

Bulots, mayonnaise au piment (melci, maioneza cu pimento, floricele de coriandru, foodie man a fost incantat si greu s-a abtinut sa nu mai comande o portie)

ServanFoodiefamily3

Crevettes sautees vivantes (creveti cu sos iute, frunze de coriandru si busuioc rosu; mie nu imi place coriandrul dar acesti creveti au fost geniali. Au venit nedecorticati si am muncit ceva la ei dar a meritat)

ServanFoodiefamily4

Poivrons de padron grilles (ardei pedron cu seminte de anason)

ServanFoodiefamily5

La antreuri ne-am indurat si am ales doar un fel de fiecare.

Tourteau, mais, creme de corail (o supa crema ca un bisque, cu carne de crab, porumb fresh, alune de padure…aici am vazut cel mai bine radacinile filipineze ale Tatianei)

ServanFoodiefamily6

Casserons, piment, cacahuetes (salata foarte iute de fructe de mare cu fenicul si telina, o explozie de arome)

ServanFoodiefamily7

Pentru felul principal, am ales un peste si o rata. Varianta a treia era o bucata de porc cu sorici cu tot dar cu prea multa grasime, desi soriciul crocant arata incredibil…avantajul meselor mici si inghesuite, vezi cum arata toata mancarea.

Cabaillaud, beurre citron vert-pistache, pommes de terre nouvelles, courgettes (cod cu dovlecei in 2 culori taiati aleator, fistic, salsa verde, coriandru…again. Desi in meniu scria si cartofi noi eu nu am primit…dar nu mi-am dat seama decat la sfarsit)

ServanFoodiefamily9

Canard de challans, all nouveau poivre vert, aubergine a la flamme (Rata asa cremoasa nu am mancat niciodata, a venit cu sfecla in 2 culori si rubarba, vinete nu au mai avut)

ServanFoodiefamily10

Deserturile au fost 2 tarte, cred ca facute pe loc caci inca erau calde…foarte homey, deloc sofisticate cu fitze de patiserie complicata.

Tarte aux abricots (farta calda cu caise, bucati de caise si sorbet de caise)

ServanFoodiefamily12

Tarte vanille et framboise (tarta cu crema foarte usoara de vanilie si zmeura)

ServanFoodiefamily11

Ce sa zic, ne-a placut mai mult ca la Le Chateaubriand, arome mai vi care sareau din farfurie 🙂 Daca ajungeti in Paris, merita din plin o vizita.

 

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *