Osteria Gioia by Patrizia

Ca Al Casolare era cel mai bun restaurant italian dupa parerea mea am mai spus. Dar era departe rau, taman la Buftea… Asa ca atunci cand a aparut noul restaurant al Patriziei in buricul orasului, langa Piata Victoriei, am fost repede sa vedem daca e la fel de bun. A fost. Si am mai fost o data, si inca o data, si mereu al fel de bun. Asa ca am zis ca merita un loc pe lista mea.

Osteria Gioia este total diferit ca decor fata de casa parinteasca din Buftea unde era Al Casolare. Modern, mese mici si indeajuns de aproape de vecinu ca sa te simti prieten cand pleci, atmosfera placuta (smoking friendly thou).

O data cu meniul primesti si 2 mini pizze delicioase. Meniul in sine nu e foarte lung si e season oriented si asta e molto foodie. Asa nu imi plac locurile cu meniuri cat dictionarul, cu sute de feluri si specialitati internationale. Nu au cum sa fie toate la fel de bune decat daca personalul de la bucatarie e intr-un teambuilding de la ONU.

Noi am incercat asa:

– niste foccacia, care mie mi s-a parut cam prea crocanta si blonda, si pe care se turnase niste ulei dupa ce a iesit din cuptor ?!

– clatitite cu ciuperci si fontina, absolut delcioase…portia a fost imensa pentru un antreu, dupa clatitele astea ma saturasem deja…damn si mai aveam atata de mancat…un fel de iarna pe care l-as fi gasit ideal si care mi-ar fi ajuns si  dupa o zi pe partie

– supa pe care au mancat-o baietzii…”supa asta e nemaipomenita mami” 🙂

– paste mare e monti (adica cu porcini si creveti) – absolut minunate va jur

– paste al ragu, mancate tot de copii “dupa ce le termin pe astea mai imi iei o portie?”

– panacotta, comme il faut, adica fara gelatina

– tiramisu, aicia nu prea am fost incantata, crema era cam fara mascarpone si cam cu frisca si nu din cea naturala…hm

Dupa aceasta experienta (si inca cateva) pot sa zic ca la Osteria Gioia locuieste in prezent cea mai buna macare italiana din Bucuresti (mai putin tiramisu care prin alte locuri e mai bun, unul fiind chiar my own kitchen 🙂 ).

Ci vediamo li!

LATER EDIT: Patrizia a plecat de la Gioia si are acum restaurantul pe strada Moxa. Acelasi menu minunat 🙂

1

2 thoughts on “Osteria Gioia by Patrizia

  1. Monica Post author

    O portie de lasagna e 35 RON de exemplu. O masa cu 3 feluri si suc (adica fara alcool, vin etc) nu te duce mai mult de 100-150 RON de persoana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *