Popasul, Insula si Marea Neagra

Daca tot am ajuns in vacanta la Saturn am facut si ceva excursii intraplanetare pe planetele invecinate.

Prima a fost in Olimp la terasa Popasul Pescarilor, laudata si recomandata pe FB de mai multa lume. Asa ca ne-am dus. Pe principiul romanesc ca locurile bune sunt la capatul unui drum prapadit, asa si Popasul, mai mult, trebuie sa treci pe jos o linie de tren ceea ce starnit admiratia foodie kids si de atunci locul a ramas ca “restaurantul cu tren”, ca pescari nu au vazut pe acolo. Terasa de dimensiuni idustriale mi-a adus aminte de serile petrecute la Shorley in studentie, cu sute de oameni la terase intinsa pe straduta din regie.

Peisajul e frumos, mai ales la apus, meniul lung si cu multi pesti. Am inceput cu icre si hamsii si midi pane si rapane. Toate foarte bune, mai putin rapane astia care sunt niste melci de mare cam gumilastici. Pacat si de painea toast de la punga… La felul doi insa mare tristete pentru ca pestii la gratar/plita au fost absolut fara nici un gust si uscati, si am luat de vreo 3 feluri, iar saramura de crap a fost cu o bucata asa de plina de oase ca nici nu s-a putut manca. La desert am incercat o placinta dobrogeana fara sa ne impresioneze cu nimic.

Poate ca o data a fost bun, dar cum mancare de calitate in cantitati industriale e mai greu…ma tem ca la “restaurantul cu tren” nu ne vom mai duce vreodata.

Alta zi, alta planeta, de data asta Neptun la restaurantul Insula. Desi auzisem de el, nu mai fusesem niciodata. Si aici peisaj frumos si o terasa mare (dar nu asa mare ca cea de la popas).

Tot icre, hamsi, midi pane etc au fost la inceput, si foarte bune. So far cele mai bune hamsii de pe litoral. In plus au si un cuptor cu lemne afara, camuflat dragutz intr-o barca, care produce niste lipii/focaccia foarte bune, cea cu branza trebuie neaparat incercata. Si in mod deosebit ne-a placut ciorba de perisoare de peste.

Spre deosebire de Popas, aici si la felu 2 s-a mentinut aceasi calitate. Pesti buni, gustosi si bine facuti, saramura delicioasa.

Si la final un papanash foarte bun, crocant pe afara, pufos inauntru, exact cum trebuie.

Ne-a placut foarte tare, am mai revenit o data in cursul saptamanii respective si am fost la fel de multumiti. Sa tot ramai naufragiat pe Insula asta.

Ultima planeta pe care am ajuns a fost 2 Mai, loc prin care nu am mai trecut din studentie. Am oprit la terasa Black Sea, terasa e cam mult spus ca mesele sunt puse fix pe trotuar langa DN. La mese sunt scaune care mai de care diferite, parca adunate din curtile vecine, dar ii da o nota aparte asa… Exista si locuri inside pt cine nu vrea sa numere masinile care trec (unii dintre noi au vrut).

Si aici aceasi poveste cu hamsii, midi pane, icre si o salata de vinete (salata cam tasteless, suspectez niste vinete congelate de la metro).

La felul 2 am inercat midii two ways, cu sos alb si cu sos rosu, total opuse in ceea ce priveste gustul. La cele cu sos alb ma steptam la ceva sos gen bechamel, dar nup, erau intr-un sos de smantana foarte gustos si usor acrisor, neasteptat de bune. Cele cu sos rosu la care ma asteptam la ceva cu rosii inotat intr-un sos din ketchup, cu o consistenta gelatinoasa de ketchup, dupa o furculitza le-am dat deoparte ca imi stricau de tot impresia celor albe. So cele albe nota 10, cele rosii don’t even think about it..

La final din nou papansh, desert omniprezent pe la toate restaurantele. Dar cel de la Black Sea a fost cel mai bun si cel mai mare. I mean HUGE. O portia a ajuns la toata Foodie Family. Gogoasa mica de deasupra era cat un papanash in orice alt loc. HUGE!

Daca in calatoriile voastre intraplanetare vi se face foame, mergeti la Insula in Neptun iar pentru King of Papanash nu ratati Black Sea din 2 Mai.

 

 

0

4 thoughts on “Popasul, Insula si Marea Neagra

  1. mazilique

    sa fi vazut popasul pescarilor aka cherhanaua lu’ vasile briceag acum 5-6 ani. erau doar cateva mese si era lovely. am revenit si eu anul asta si m-am socat de proportiile capatate

  2. pansy

    acum am gasit site-ul tau si imi place.Am gasit aici despre locul unde ai mancat la 2 Mai,dupa poze,pare a fi “la Petea”,probabil ca in acte si pe stalp i-o zice Black sea.dar e cel mai bun loc de mancat in 2 Mai.Anul asta am mancat si rapane la ei,care au fost bune ,nu gumilastice cu un sos de rosii decent.Numi place cale toate astea adauga o mamaliga oarecare.Ce am mai mancat la ei anul asta si mi-a placut a fost o salata de scoici :principalele ingrediente au fost scoicile si sfecla cruda rasa si varza rosie,intr-o proportie de nu stiai exact ce mananci,dar era bun,cu ulei de masline ,lamaie,verdeata,mai avea si putin morcov ,ceapa si foarte putin usturoi dupa gustul meu.pe ansamblu bun.Pestele il fac bine,am mancat o scrumbie exceptionala.Fac si mancaruri sa le zic de casa,ca acasa:ardei umpluti si sarmalute.Cateodata au si iepure,am auzit ca-l gatesc bine,dar eu n-am prins (isi cresc ei iepurii pentru asta da’pare ca nu prea bine,pentru ca gasesti rar.Cat despre papanasi e drept ca sunt imperiali si buni.
    Dar vreau sa spun ca am gasit anul asta la Vama Veche,o carciuma,cam pe unde era vechea cherhana, daca stii,desi cred ca esti cam tanara,dincolo de carciuma lui Soni, ii zice chiar cherhana.Totul se gatea afara pe niste gratare,la vedere,dar am mancat pesti simpli la gratar extrem de buni.Rau imi pare ca nu aveam aparatul de fotografiat la mine.Si am descoperit carciuma cu o zi inainte de plecare,asa ca nu am mai putut reveni.Pana acum n-am stiut ca exista pastravi de mare.Foarte buni.Sa nu mai spun de ce midii ,(carne)la gratar am mancat.Simplu si corect condimentat.Loved it !Ca pret nu e ieftin,da’nici scump.M-as fi asteptat la mai ieftin fiind cherhana.Eu fiind soferul,bere fara alcool n-am gasit,da’cei cu care eram la masa au baut vin la carafa cu placere.
    La anul fac si poze,locul merita vizitat.

  3. Monica Post author

    nu cred ca era Petea, ca din cate stiu eu ala e in alta parte…dar merci pt pontul din Vama Veche (btw, nu-s chiar asa tanara 🙂 ), la anul cand ne paste acelasi stagiu de pregatire langa Mangalia vom face o vizita precis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *