Red Angus

Friptura de vaca perfecta este visul lui foodie man. Mereu o cauta si nu o gaseste, si plange ca nu exista si in Bucuresti un steakhouse adevarat. Asa ca intr-o zi l-am dus la Red Angus, un restaurant nou deschis care promitea sa fie cel mai cel steakhouse, vazusem eu reclama undeva.

Asa ca la ceas de seara de sfarsit de iarna bateam noi stradutzele un pic lugubre din centrul vechi in cautarea vacii rosii. Locul e draguzt, fara sa fie kitchos (fiind cu specific american ma asteptam la cowboy stuff pe pereti) si personalul dragutz. Am luat cate o limonada (cu menta 🙂 ) si ne-am pus pe studiat meniul.

Am sarit de starters de tot felu, si ne-am dus tinta direct la carne. Exista selectie de vita europeana, din Noua Zeelanda si SUA, iar cea americana este USDA Organic, asta daca conteaza, si e cea mai buna. Este prezentata si o scurta istorie pentru cine e interesat.

Am inceput cu o supa de ciuperci sa imi iasa frigu din oase, cremoasa si gustoasa, iar foodie man cu niste maduva. Maduva foarte buna, dar painica aferenta a fost tare ca piatra. Adica inteleg ca mergea niste toast da ala era uscat rau. Plus ca untul a venit in hartiuta lui (cam ca pe tarom…pacat).

Dupa care am trecut la ostilitati si pot sa spun cu mana pe inima ca este CEA MAI BUNA friptura de vita pe care am mancat-o pe la noi, singura care se compara cu asta am gustat-o la NY, ceea ce este si normal fiind carne americana si Choice pe deasupra. Singura mai buna decat asta este Prime dar nu se exporta (cam ca Kobe din Japonia), asa ca pentru Prime chiar trebuie un drum la NY. Dar pana atunci (cand o fi el atunci asta) sa ne bucuram de fripturica de la Red Angus.

Desi eram full nu m-am abtint de la un desert si am incercat sufleul de ciocolata, un adevarat test pentru un pastry chef. Si a cam picat testu, ca a fost overcooked si din el nu s-a scurs nici un izvor de ciocolata cand l-am taiat. Altminteri bun la gust.

L-a sfarsit am primit un feedback card si  mi-am spus toate pasurile: ca toastu a fost uscat, ca sufleu a fost overcooked, foodieman s-a plans de temperatura vinului, ce mai, le-am lasat o compunere.

Peste o saptamana am ajuns din nou la Red Angus si ce sa vezi? Vinu cum trebuie in paharu care trebuie, iar la sfarsit cand am zis ca nu mai pot desert, m-au rugat sa incerc pentru ca “nu va mai fi overcooked” 🙂 Ce inseamna un manager strain…ceri feedback dar il si pui in practica. ASA DA!

Deci, daca vreti o friptura de vita foarte buna, skip fitzosul OSHO si  faceti o excursie in centrul vechi pana la Red Angus.

0

3 thoughts on “Red Angus

  1. Monica Post author

    stai asa ca le scriu in ordine cronlogica 🙂 astea au fost impresii din martie

  2. Mirela

    Am fost si eu la ei cu ai mei si a fost foarte bun. Din tot ce s-a “intamplat” pe acolo au iesit in evidenta carnea si serviciul. Super tari. Mi-a placut ultima propozitie din articol, cea legata de OSHO. Oamenii de acolo nu se mai suporta; numai fitze si degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *