Restaurant Oblix, Londra

Cam asta era privelistea de la masa mea acum o saptamana cand am ajuns la Londra si la unul din cele mai noi si mai trendy restaurante din oras, cu ocazia unei cine de bizniz a lui foodie man unde trebuia sa vina cu nevasta 🙂 Restaurantul se numeste Oblix si este la etajul 32 al turnului numit The Shard – cea mai inalta cladire din Europa, are un view from the top impresionant si nici mancarea nu e rea 🙂 Glumesc, e foarte foarte buna, chiar impotriva principiului foodie care spune ca daca privelistea e prea buna mancarea lasa de dorit. Dar nu la Oblix.

Un lift rapid (warp speed de iti simti stomacul gol direct in gat) te duce direct la etajul 32 unde te intampina o atmosfera de club, cu decor de piramida azteca: pereti placati cu pietre mari, lumanari pe jos, muzica live, lumina putina, lume multa, fundal sonor cu multi decibeli. Dupa un drink la bar am fost condusi catre restaurant, aflat pe o alta latura a turnului/piramidei.

Si aici a fost cel mai interesant pentru ca drumul…well trece prin bucatarie, adica la propriu. Asta e cea mai open kitchen din cate am vazt eu, fara geamuri sau alte separatoare, direct asa peste un bar poti sa vezi totul. Inclusiv frigiderul cu carne 🙂 Si un cuptor de paine foarte futurist. Si mai trebuie sa remarc ca acesti bucatari au cea mai frumoasa priveliste posibila pentru bucataria unui restaurant…adica chiar la geam, full views. Hey, si mie mi-ar place asa priveliste cand gatesc seara cina.

Meniul are de toate, cu accent pe fripturi (hence frigiderul din hol) la rotisor sau grill. Gasesti si skordalia si kimchi, si legume din Borough Market si dover sole, cheesecake (cica cea mai buna outside of New York) si pavlova si inghetate de toate felurile. Un fel de pick of the crop.

Cu greu am ales cate ceva din meniu, dar pe principiul ceva ce n-am mai gustat a fost cam asa:

Fried softsheell crab with kimchi and daikon.

Seared beef with lime, chili, garlic and ginger dressing

Lobster and scallop ceviche, jalapeno, corriander and sweet pepper

Iceberg bluecheese and pancetta

Beef tenderloin with roasted peppers

Lamb chops, harissa and yoghurt

Pear and yuzu pavlova. A mai fost si o extraordinara inghetata de busuioc, cred ca ma voi stradui la anul sa incerc sa reproduc aroma fantastica.

Totul a fost spot on, adica nu am gasit absolut nimic sa imi displaca. Mancarea foarte buna, atmosfera minunata, a night to remember.

Prezic (de parca e nevoie) ca va fi un mare hit, loc de impresionat si foodies si tinere domnite si parteneri de afaceri.

And I’ll be back.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *