De mult ne doream sa ajungem la acest restaurant dar cum e inchis sambata si duminica si noi ajungeam numai in weekend in Viena il ratam de fiecare data. Noroc cu foodie man care a luat bilete la concertul AC/DC intamplat in mijlocul saptamanii si am reusit in sfarsit sa vizitam cel mai stelat restaurant vienez.
Locatia din parc e foarte frumoasa si ne-a amintit un pic de Tavern on the Green (NYC Central Park). Interior modern si eficient si prin geamul bucatariei l-am vazut la lucru chiar pe Chef Reitbauer.
Am avut de ales intre doua meniuri de degustare si am luat fiecare cate unul ca sa gustam din toate, dar nu inainte de a alege cateva painici din cartul foarte generos de paine. Eu am ales una cu levantica, una cu maia dospita de doua ori si o bucata de pretzel.
Toate felurile aveau o poveste si fata de alte restaurante unde la fiecare fel iti povesteste chelnerul ce si cum aici primeam un cartonash cu toata explicatia si gata cu poezia.
La inceput am avut o multime de amouse bouche
Sugarpeas with wood sorrel root, meyer lemon si camelina oil.
O salata fresh de mazare tanara cu frunze de macris si ridichi, cu radacina de macris coapta, orez expandat crocant, marmelada de lamaie meyer si iaurt cu mazare.
Attersee Lake Reinanke with pickled german gold tomatoes, celeriac and pepper
Peste salbatic din lacul Attersee marinat in lamaie, cu rosii murate, telina si alune de padure, un chutney de rosii si ulei de ardei verde
Romaine lettuce with meyer lemon, potato & viennese caviar
Salata romaine cu cartodi ducli, ciuperci si putina maduva, sos de cartofi si creson si caviar de sturion vienez
Marchfelder Solo Asparagus with Saffron, Canihua & Pepperwort
Sparanghel gatit cu miere, sparanghel fermentat cu muguri de mazare, muguri de sparanghel conservati, jus de sofran cu grasime de rinichi de vitel…
Perlfisch with nasturtium root, elderberry & dill
Perlfish (o specie rara de crap care traieste in numai 5 lacuri subalpine), radacina de nasturtium coapta, dovlecel la gratar cu capere, fructe de soc in verjus, crema de marar, supa de dovlecel si capere.
Green Asparagus, langoustine, golden oyster mushrooms, wild hop shoots & mustard
Langustina, sparanghel la gratar de carbuni cu muguri de hamei si tarhon, gutuie, ciuperci oyster fierte la aburi, sos de mustar.
Calf Brain with medlar, mustard pickle & Chupetinho
Creier de vitel, vinegreta de mosmon, frunze de mustar marinate cu otet balsamic si hrisca crocanta
Rosa Bianca Aubergine with cabbage, peanut and bergamot
Vinete rosa bianca la gratar cu ulei de arahide, piure de vinete rosa bianca cu ciuperci, crema de naut cu usturoi, varza cu stafide, beignets de naut cu alune.
Venison with spinach, coconut and black nettle
Caprioara cu frunze de urzica, ceapa murata cu cocos, anhinare, jus de caprioara si cocos
Cap of Alpine beef fore rib with kohlrabi, potatoes & lemon savory
Coaste de vita la gratar, gulii si cartofi cu lamaie, cartofi crocanti, gravy de vita.
Selectie de branzeturi
Viennese Herb Liqueur with Pineapple, cucumber & osmanthus
Lichior vienez de plante cu ananas si yuzu, salata de castraveti, telina, avocado, frunze de lamaita
Red Williamns pear with blackthorn, bitter chocolate & thyme
Sorbet de pere, crema de ciocolata amara, spingecake de cocos cu alune, felii de pere williams rosii
Milk & Hay with Rhubarb
Crema de fan cu plante de munte, inghetata de lapte si fan, fan crocant din ciocolata alba, sirop de plante de munte, compot de rubarba cu struguri rosii
Cafea si mignardises
Ne-a placut mult experienta la Steirereck, gusturi si texturi interesante, accentul pe ingrediente locale majoritatea provenite de la ferma lor si tehnici moderne de gatire. Atmosfera a fost si ea relaxata, personalul nu era deloc batos ba chiar ai faceau o glumitza, nivelul de galagie din sala se apropia de Italia mai mult decat de Franta. A meritat asteptarea si ne bucuram ca am ajuns in sfarsit la Steirereck.