Tapas Molecular Bar Tokio

Dupa episodul experimental de la Narisawa si cel nememorabil de la Piacere, ne era un pic teama sa mai experientam cu fine dining in Tokio, parea mai safe sa ne rezumam la sushi si ramen. Ne-am mai facut curaj totusi pentru inca o incercare, si vorba proverbului, a treia oara e cu noroc. MARE noroc.

Tapas Molecular Bar face parte din oferta de dining a Mandarin Oriental si este fix cum ii spune numele un bar. Are deja o stea Michelin si a fost una din mesele pe care nu le vom uita vreodata. Are o priveliste minunata, numai ca stand la bar privelistea in spate. Poti sa o admiri totusi cand te duci la baie si te speli pe maini 🙂

mandarinorientalPe o latura a barului se pregatesc bauturi pentru clientii care stau in fotolii comode si admira privelistea de la inaltimea etajului 38, pe celelalte doua laturi sunt doi chefi, imbracati crazy in haine si cu sapca de motor, albe ce e drept. Si totul se petrece in fata ta, ceea ce mi s-a parut extraordinar. Tot ce vazusem preparat molecular era in filmule, la TV sau pe net, dar acum omul producea in fata noastra toata chimia. Si in plus puteai sa il intrebi ce si cum 🙂 Toata lumea incepe la aceeasi ora (au doua sittinguri) si e de fapt un spectacol. In timp ce gateste, Chef Ping glumeste, spune povesti, e un one man show.

tapas bar

Avea un castron cu azot lichid din care stropea fara jena, ne punea si noua in fata si ne zicea sa le alergam cu mana pe masa…si imi amintesc cand Cornel a luat o canistra pe care o tinea bine in garaj si umbla cu manusi cu ea.

Meniul se schimba sezonier si are o structura foarte haioasa, incepe cu de la coada, cu feluri care arata a cafea si desert dar de fapt sunt savoury si se termina cu aperitive care sunt de fapt dulciuri.

Pe post de tacamuri am primit o lada de scule, bandana in loc de servetel si pe ruleta era scris meniul.  Deja aveam un zambet cat casa…

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily2

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily3

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily4

Primul fel…un servetel care a crescut magic cand au turnat lichid peste el (cascadoria asta o mai vazusem)

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily

Sa vedem ce nebunii am mancat.

Tea or coffee

Un alambic a fiert si decantat in fata noastra o supa de lobster cu porcini. Beef Tea am mai baut la Hotel Central in Solden deci nu m-a impresionat din prima ideeamacaron1,  dar oricum aroma a fost deosebita.

TapasMolecularBarFoodieFamily23

Macaron

Nu e un macaron dulce, ci unul savoury de sfecla rosie umplut cu ton 🙂 A trebuit sa o spargem cu ciocanul…

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily5

Cheese

Cornet cu camembert si chutney sprijinit intr-un suport de pluta.

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily6

Creme Brulee

Custard de albus cu langustine si cavier, crusta de parmezan de spart si luat cu lopatica.

Cigar

Deja eram foarte incantati, ca niste copii la un spectacol. Apoi au aparut trabucurile, afumate bine intr-o cutie de trabucuri. Trabucul era din porc afumat, cenusa si susan ars si un sos de legume. Asa cevaaaaaa…

Amadai

Peste la gratar cu alge si supa de peste.

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily12

Onsen Tamago

Orzo cu parmezan, ou sousvidat la 65C si trufe. Oul avea o forma perecta, si cum am sousvidat ceva oua la viata mea am fost putin sceptica ca ala e ou. Ma apuc sa il intreb pe Chef Ping cum a facut de a iesit asa, tehnica etc. Pana la urma cedeaza si imi zice ca de fapt galbenusul este sos de dovleac 🙂

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily13

Shell

Scoica Tairagai cu bucatele de chorizo inghetate cu azot lichid. Smokin’

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily14

Hot & Sour

Ceea ce pareau niste gogosele cu ketchup si mayo erau de fapt chiftelute de pui cu o foaie subtire de orez care s-a topit peste ele.

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily15

Goulash

Vita super frageda, cu sos de gulas, sos de rosii si smantana sferificate.

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily16

Lamb

Miel sousvidat si el, cu muguri de bambus si ferigi fiddlehead.

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily17

Yum Cha

Dumpling cu gem de caise, ceai dulce, inghetata

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily18

BLT

In loc de Bacon, Tomato, Lettuce am primit Brownie, Liquor, Tangerine, cu o inghetata de mandarine facuta pe loc intr-un vas cu azot lichid in care Chef Ping a dat cu telul pana s-a facut inghetata.

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily20

Cheese Cake

Seamana cu servetelul de la inceput dar nu e 🙂 o bucatica minuscula de cheesecake cu un sirop de soc.

TapasMolecularBarTokyoFoodieFamily21

After Eight

Aaaaa, spectacolul s-a incheiat apoteotic cu aceasta bezea mentolata injectata cu azot lichid pe care a trebuit sa o mancam si sa suflam repede fumul pe nas ca altfel ardea pe limba. Cum nu pare foarte usor, Chef Ping a demonstrat intai si apoi ne-a pus la treaba. Lui Foodie Man i-a iesit din prima, eu not so much…se vede cine fuma in liceu 🙂

TapasMolecularTokyoFoodieFamily22

A fost cu adevarat o experienta gastronomica la inaltime. Arome si combinatii deosebite, prezentare si spectacol peste asteptari. As merge de fiecare data cand ar schimba meniul sa vad ce au mai inventat. Pacat ca e asa departe…

4

One thought on “Tapas Molecular Bar Tokio

  1. Pingback: The Fat Duck | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *