Truffelschwein Hamburg

In timp ce faceam cercetare despre restaurantele din Hamburg am dat intr-un articol despre un restaurant care in 3 luni de la deschidere a luat 3 stele Michelin. Nici nu stiam ca se poate asa ceva. Ce-i drept, Der Chef lucrase anterior in alt restaurant tot de 3 stele, Belle Epoque, pe care-l inchisese. Celui nou ii zice The Table si arata senzational, cu o masa comunala si open kitchen. Evident hype maxim si nu am gasit loc aici, cel mai devreme erau disponibile la anul.

original_the-table-table

Dar oricum, auspiciile erau bune pentru Hamburg, unde sunt 10 restaurante stelate. Dintre ele l-am ales pe Truffelschwein, si el detinator de o stea, dar cel mai mult ne-a placut numele, “porcul trufar”… Asa ca el a fost alesul.

Despre design nimic special…chiar impersonal as zice.

truffelschweinfoodiefamily19

Pentru inceput ne-a placut painicile calde si untul cu trufe (duh), cel cu alge nu prea.

truffelschweinfoodiefamily2

Mi-a sarit insa in ochi aceasta asezare de tacamuri…cred ca e ceva trend nou in restaurantele de fine dining, este a doua oara cand le vad puse asa stramb.

truffelschweinfoodiefamily14

 

truffelschweinfoodiefamily20

Dar sa trecem la ce a fost mai important, mancarea. Erau doua meniuri disponibile, CLASIC si PURISTISCH, am luat fiecare cate unul ca sa vedem si gustam cat mai multe.

Toate, dar absolut toate felurile ne-au placut mult, foarte complexe, cu multe elemente, fara pictura si floricele fara sens gustativ, toate sosurile, pudrele si sferificarile isi aveau rostul lor in farfurie.

Ca si o descoperire, am dat peste acest kalamansi sau golden lime, ultimul soi de citrice la moda. Foarte parfumata dar parca tot la yuzu mi-a ramas inima. Iar in sfera combinatiilor cel mai mult m-a impresionat tarhonul din desert.

Dupa o serie de poze apetisante va povestesc si cum ne-a impresionat servirea.

Amuse Gueule

truffelschweinfoodiefamily3

Ton| Conopida| Alune (p)

truffelschweinfoodiefamily4

Beetroot| Coconut| Wasabi (C)

truffelschweinfoodiefamily5

Prawn | Couscous | Cardamom (c)

truffelschweinfoodiefamily6

Fish soup | Mango | Cucumber (P)

truffelschweinfoodiefamily7

Iceland Redfisch | Savoy Cabbage| Kumquat (c)

truffelschweinfoodiefamily8

Octopus (p)

truffelschweinfoodiefamily9

Truffle| Pumpkin| Romaine Salad (c)

truffelschweinfoodiefamily10

Mussels | Greek Noodles | Fennel (p)

truffelschweinfoodiefamily11

 

Duck Liver | Truffle | Bread dumpling (P)

truffelschweinfoodiefamily12

Purple potato| Truffle | Egg (C)

truffelschweinfoodiefamily13

Kalamansi Sorbet

truffelschweinfoodiefamily15

Strawberry Sorbet

truffelschweinfoodiefamily16

Iberico Pork| Truffle| Parsley Root| Nashi Pears (c)

truffelschweinfoodiefamily17

“Label Rouge” Guinea Fowl | Sweet Potato | Pak Choi (P)

truffelschweinfoodiefamily18

Pear | Sesame | White Wine (P)

truffelschweinfoodiefamily21

Banana| Chocolate | Skyr (c)

truffelschweinfoodiefamily22

Frozen Goat’s Cheese | Tarragon | white Chocolate (c)

truffelschweinfoodiefamily23

Petit Fours

truffelschweinfoodiefamily24

Dupa aceasta galerie de poze minunate sa povestim un pic si de minusuri. Servirea jalnica. De ras. De cascadorii rasului. Desi era sambata seara zici ca era schimbul de rezerva de la pizza hut acolo.

La intrare nimeni. Ne-am lasat hainele in cuierul din hol si ma rog, a venit un baiat, usor stingher sa ne intrebe daca avem rezervare. Jawohl! Trecand peste usoare probleme de genul “mai ne puneti si noua apa”, vinul de la wine pairing care mai venea dupa ce deja terminam imperecherea din farfurie, explicatii despre mancare cand in engleza cand in germana pana la asteptare de 30 de minute intre feluri…Pai mai baieti, la 9 feluri ne apuca noapte aici la masa…

La un fel la care se punea supa in farfurie la masa, a incurcat supele intre ele si le-a turnat pe dos 🙂 S-a prins ulterior si a plecat cu ele inapoi. A revenit dupa 10 minute si a mai incercat o data. Hai ca acum i-a iesit. Fastforward doua feluri mai incolo apare cu doua farfurii identice cu ceva carne. Noi stiam ca avem diferit si ca mai era cate ceva pana la main cu carne. Entschuldigung, dar cred ca ai gresit, ca mai avem pana la porc. A da? Ma intorc. Cmon :))) Vorbim de o stea Michelin ce naiba, cum se dau domne si stelele astea.

Eh, ne-am si distrat putin. Dar revin, mancarea senzationala, asa ca am ramas cu amintire placute si cu povesti amuzante.

Porcul trufar (Truffelschwein) a fost deci…ca un porc. Bun la gust dar mai slabut la comportament 🙂

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *