Biscuiti tricolori

Provocarea lunii noiembrie Dulce Romanie a fost propusa chiar de Mihaela si pentru ca parada va fi chiar pe 1 decembrie, tema este un tricolora, adica Rosu, Galben si Albastru. Cum am mai tras eu o data subiectul asta de teza la Cultural Celebration Day la gradi la foodie kid, aveam deja 3 lucrari gata scrise (mai precis fotografiate). Asa ca acum doar o sa elaborez una din ele.

Deci cum se fac biscuitii tricolori. Mai intai se face un aluat de biscuiti clasic, eu folosesc reteta de mai jos, dar orice retea pe care o faci de obicei este ok.

Se amesteca bine 175 gr de unt cu 200 gr de zahar, apoi se adauga 2 oua si 1 linguritza de extract de vanilie. In alt vas se amesteca 400 gr de faina cu o linguritza praf de copt si un vf de sare. Se toarna faina peste untul cu oua si amesteca bine. Se imparte coca in 3 si se pune la frigider cel putin o ora acoperita cu folie.

Dupa ce a trecut ora, se scoate din frigider si se adauga cate un colorant in fiecare bucata de aluat, putin pentru ca este foarte concentrat (eu folosesc cel tip gel de la Wilton), si se framanta bine pentru a se omogeniza culoarea. Recomand cu caldura niste manusi de plastic, altfel o sa para ca sarbatoriti Halloween in loc de ziua nationala.

Se formeaza din fiecare aluat cate un paralelipiped lung cu inaltimea de 1 cm (asa ca un babic mai turtit), apoi se pun unul peste altul (galben la mijloc, just saying…) si se imbraca tot in folie alimentara. Se tine la frigider minim 4 ore, dar cel mai bine pana a doua zi. Se scoate folia alimentara si se taie in felii subtiri. Se coc pe o tava cu hartie de copt in cuptorul incins la 180 C cam 10-12 minute.

Si gata steagurile 🙂 Happy National Day!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *