Briose cu ciocolata si banane

Conform unei legi nescrise, mereu imi raman niste banane rascoapte prin bucatarie. Si cel mai bun lucru care se poate face cu ele sunt niste briose. De obicei le fac simple dar de data asta am zis sa le fac altfel, si au sfarsit cu ciocolata.

Ca de obicei la briose se amesteca ingredientele solide si cele lichide separat, apoi se imprietenesc usor.

Se storcesc cu o furculitza vreo 3 banane din cele rascoapte, si apoi se adauga 125 ml unt topit, 2 oua si 100 gr de zahar si se amesteca bine.

In alt bol se masoara 225 gr faina, 3 linguri de cacao (best u can find) si 1 lingurita praf de copt si se amesteca bine.

Se combina usor cele 2 castroane si se umplu 12 forme de briose. Se dau la cuptorul incins la 200 C pentru 15 – 20 minute pana cand sunt crescute si frumoase.

Si uite asa, daca te scoli cu 30 minute inaintea tuturor, o sa ii trezesti din pat cu aroma brioselor, mai ceva ca in reclama aia de craciun la cafea.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *