Briose cu dovlecei si cacao [giveaway]

Am inceput din nou campania de facut briose pentru pachetel de cand a inceput scoala. Dar dintre toate briosele,  astea sunt preferatele noastre. Ale mele pentru ca au legume si bifez una din alea 5 pe zi, pentru foodie kids pentru ca sunt cu ciocolata. Si pentru cum miroase in casa cand le coc. Daca si ploua afara…

Ingrediente:

280 gr faina
2 lingurite praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodium
¼ lingurita de sare
2 lingurite de scortisoara
1 ou
140 gr zahar brun
90 ml ulei vegetal
3 linguri de cacao
2 lingurite extract de vanilie
340 gr dovlecel ras sau tocat la blender
60 ml lapte

Mod de preparare:

Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea şi scorţişoara. Într-un bol mediu se amestecă în ordine oul, zahărul, uleiul, cacao, vanilie, dovlcelul, laptele. Se amestecă ingredientele ude cu cele uscate cât mai puţin, numai până nu se mai vede făina. Se aşează în forme şi se coc 20 de minute în cuptorul preîncins la 200 de grade.

La reteta asta avem si filmulet, pentru ca a facut parte din episoadele filmate pentru emisiunea Totul despre mame.

Asa, la sfarsit si un frumos giveaway cu o spatula dragutza in forma de briosa (duh), eu spatule mereu nu am destule, deci sunt convinsa ca cineva si-o va dori foarte tare. 

spatula foodie family

Pentru giveaway e simplu. Daca vreti sa castigati spatula cea verde, scrieti-mi frumos un comentariu cu ce este briosa voastra preferata. Astept raspunsuri pana joi 16 noiembrie, castigatorul il desemnam random si anuntam vineri. Spor la copt!

Later edit: And the winner is… Iuliana!!! Felicitari 🙂 Te astept cu un mail la monica@foodiefamily.ro  sa iti expediez premiul.

1

8 thoughts on “Briose cu dovlecei si cacao [giveaway]

  1. Maria

    Briosa mea preferata e cu morcovi si ciocolata neagra si are un strat mic de crema de urda dulce pe deasupra. O urmeaza in top briosa cu portocale si ghimbir si briosa cu banane si bucatele de ciocolata. Mi-a fost greu sa aleg, dar m-am descurcat. :))

  2. Bianca Hoza

    Briosa cea mai briosa e cea cu pere si nuci cu un topping de crema de branza. Huh, nu ar fi rau sa pregates o portie cat de curand. Mai ales cu spatula pusa la bataie 😉

  3. Iuliana Popovici

    In ianuarie am dat o intreaga echipa de handbal pe spate cu briose cu morcovi, migdale si frosting de branza…..asa festiv ca de aniversare.
    Saptamana aceasta 47 de colegi s_au bucurat de ac aroma…cu ocazia celor 650km bicicliti de sot pentru o cauza umanitara. Asa am capatat porecla de Master Briosar
    Concluzia: nu conteaza varsta, anotimpul sau ocazia….importante sunt ingredientele principale: placerea de a le face si dorinta de a ii face pe ceilalti fericiti!
    Spor la aromat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *