Chec cu dovlecei, mere si ciocolata

Dimineata asta friguroasa este fundalul perfect pentru o felie de chec langa cafeaua cu lapte. Un mix neasteptat de bun de legume si fructe si evident nu putea lipsi putina ciocolata, mai de toamna ca asta nu se poate.

chec

Checul este spin-off de la reteta mea de briose cu dovlecei si ciocolata pe care le fac foarte des pentru foodie kids sa le ia la scoala, mai potrivit pentru o masa cu prietenii, si am scris-o pentru prietenii de la Mixtopia.

Ingrediente:

250 g faina, 2 lingurite praf de copt, 1 lingurita sare, 1 lingurita scortisoara, 3 oua, 125 ml ulei, 125 ml piure de mere fara zahar, 300 g zahar, 1 dovlecel ras, 2 lingurite extract de vanilie, 125 g ciocolata neagra tocata

Mai intai pregatim piureul de mere din 3 mere curatate de coaja si cotor, aburite 15 minute si apoi facute piure la blender. Sau le poti fierbe si apoi la blender, cum iti este mai usor. Sau poti folosi piure de mere din borcan de la magazin.

Incingem cuptorul la 180 grade si pregatim o forma de chec cu hartie de copt.

Metoda este similara cu cea de la briose. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate (faina, praf de copt, sarea, scortisoara). In alt vas amestecam pe rand ouale, uleiul, piureul de mere, zaharul, dovlecelul ras si vanilia. Adaugam treptat in mixul cu faina si adaugam la sfarsit si ciocolata.

Punem la copt in forma pregatita 1 ora, 1 ora si 5 minute. Lasam sa se raceasca complet in forma inainte de a scoate.

checdovleceimerecioco

Enjoy!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *