Cheesecake Ice Cream

OK, despre de ce si cum ma preocupa pe mine cheesecake-urile am dezbatut pe aici pe undeva pe blog. Asa ca atunci cand am vazut ca easy peasy nu a fost deloc impresionata de aroma de cheesecake de la Haagen-Dasz, am simtit o provocare…Si evident ca mi-a iesit, inspirata de o idee a Nigellei.

Am incalzit lapte (175 ml) intr-o craticioara, in timp ce Kitchen Aid a amestecat singurel zahar (200 gr), Philadelphia (125 g ), o linguritza mica de extact de vanilie si un ou. Se pune incet peste amestec laptele fierbinte si apoi toata compozitia se intoarce in craticioara si se face un custard (adica se amesteca pe foc mic samd).

Se lasa la racit. Se mai adauga sucul de la o lamaie si 350 ml de frisca batuta lejer. Apoi se pune la treaba masina de inghetata.

Se poate servi in 2 feluri. Se maruntzesc 50 gr de biscuiti digestivi si se amesteca in inghetata (inainte de a se pune in masina) sau se serveste intre 2 biscuiti la fel de digestivi, more messy but in a sexy way 🙂

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *